Торт з маком

03e90907ca04ab8ebe37af50164dac01 Торт з маком

Торти з маком — бісквітні листкові десерти, у яких зерна маку грають роль основного наповнювача або декоративного елемента. Його додають в тісто, крем, в комбіновану начинку і суміші для обсипання.

Найчастіше у продажу зустрічаються не натуральні зерна маку, а вже готова солодка маса на їх основі, що істотно полегшує процес приготування начинки або тіста. Мак рецепти тортів добре поєднується з горіхами, солодкими фруктами і ягодами, молочним шоколадом.

Бісквіти для десерту готують різними способами: на сметані, збитих білках, кефірі. Прослаивают коржі білковими, вершковими, заварними і масляними кремами, нерідко включаючи до їх складу шоколад десертний алкоголь, сухофрукти.

З маком можна зробити торт по будь-якому відомому рецептом: «Наполеон» і «Медовик», «Ромовий бісквіт», «Ленінградський торт», рулет «Казка» та ін. Десерти, первісно створюються з використанням макового наповнювача, не так відомі, як озвучені вище назви, але безумовно варті того, щоб спробувати їх приготувати.

Далі представлено кілька цікавих рецептів, які дозволять створити чудові ласощі для всієї родини.

Торт «Маковник» з черешнею

Розкішний торт з маковим бісквітом, карамельним кремом і декором з шоколадної помадки і свіжої черешні.

У бісквітну масу додається готовий наповнювач на основі цукрового сиропу. При випічці варто враховувати, що подібне тісто ніколи не стане сухим, і при контрольному проколюванні на сірнику будуть залишатися вологі грудочки.

Список інгредієнтів:

Маковий бісквіт:

  • Яйце куряче – 4-5 шт.
  • Маковий наповнювач з цукром – 200 р.
  • Борошно пшеничне – 300 р.
  • Цукор по потребі (до 100 р.).
  • Вершки 20% — 100 мл
  • Ароматизатор за бажанням.
  • Розпушувач – 10 р.

Шоколадна Помадка:

  • Молочний шоколад – 100 р.
  • Гіркий шоколад – 100 р.
  • Вершки – 50 мл
  • Масло вершкове – 100 г.

Карамельний крем і начинка:

  • Лимонний сік – 20 мл
  • Згущене молоко варене — 300 р.
  • Черешня свіжа – 300 р.
  • Ром, коньяк, лікер – 100 мл
  • Сметана вищої жирності – 200 р.
  • Масло вершкове – 150 р.
Дивіться також:  Печиво віденське

Спосіб приготування:

  • Приготувати пишну масу з охолоджених білків і дрібки солі.
  • Цукор розтерти в 4-5 жовтках. Влити в посуд вершки, всипати пакетик розпушувача, маковий наповнювач і весь обсяг борошна. Вимісити заготівлю і обережно вмішати білки.
  • Промазати низ і стінки деко олією, присипати дно сухарями і викласти тісто тонким шаром (1 див.),так як бісквіт не буде нарезаться уздовж.
  • Випекти в прогрітому шафі при 180 градусах. Після підйому тесту знизити жар і довести до рум’яної скоринки при 160 градусах.
  • Остудити під кришкою або рушником. Розділити на чотири коржі за розміром майбутнього торта. Якщо є сильно підгорілі кірки, то зрізати.
  • Жменя черешні очистити від кісточок. Замочити в ромі з ложкою цукру на годину, залишивши 12 великих ягід для прикраси.
  • Банку згущеного молока відкрити і перекласти в окремий посуд. Розділити на дві частини. Одну збити зі 100-150 г масла, другу – з густою сметаною і лимонним соком.
  • У сотейнику на водяній бані розчинити шматочки масла, горького і молочного шоколаду. Розвести жирними вершками. Важливий момент – в масу не повинна потрапити вода. Вся посуд повинна бути повністю сухий – каструля, ложки. Інакше помадка згорнеться.
  • Коли помадка стане глянсовою, її можна знімати. Охолодити в кімнатних умовах.
  • Зібрати торт. Перший і третій корж прошарувати кремом на сметанною основі. Другий шар промазати кремом з вареного згущеного молока і вершкового масла, укрити проспиртованной черешнею (цілої або подрібненої).
  • Накрити все четвертим коржем, полити шоколадною помадкою і почекати, коли поверхня трохи застигне.
  • За допомогою овочечистки настругати з плитки гіркого шоколаду великих пластівців і зробити з них стилізовану гірку в центрі торта. По периметру, аналогічно цифр годин, розмістити 12 великих черешень.
  • Залишити в холодильнику на 3-4 години.
  • Дивіться також:  Торт Баунті

    Торт «Росинка»

    Повітряний торт з великими прошарками хрусткого безе домашнього приготування.

    Список інгредієнтів:

    Шоколадний бісквіт:

    • Яйце куряче – 4 шт.
    • Борошно пшеничне – 350 р.
    • Цукор — до 100 – 150 р.
    • Молоко — 100 мл
    • Ароматизатор за бажанням.
    • Розпушувач – 10 р.
    • Какао-порошок для молочних напоїв – 100 р.

    Безе:

    • Охолоджені білки – 6 шт.
    • Волоські горіхи – 100 р.
    • Цукрова пудра – 100 р.
    • Мак натуральний – 30 р.
    • Лимонний сік – 20 мл
    • Сіль.
    • Кунжут необсмаженна – 30 р.

    Крем:

    • Молоко згущене – 200 р.
    • Паста «Нутелла» — 200 р.
    • Масло вершкове – 200 р.
    • Цукор за потреби.

    Спосіб приготування:

  • Збити бісквітну масу з цукру, молока, какао-порошку, розпушувача, ароматизатора і яєць. Всипати в неї весь обсяг борошна.
  • Прогріти духовку і форму. Змастити стінки і дно дека маслом і вилити бісквітне тісто.
  • Спекти, охолодити і нарізати на коржі. Краї обрізати і після повного охолодження змолоти у велику крихту.
  • З подрібнених горіхів, охолоджених білків, дрібної солі, цукрової пудри, маку і лимонного соку збити масу для безе.
  • Вистелити деко двома шарами пергаменту і вилити заготовку для безе тонким шаром.
  • Прогріти духовку до 100 С. Сушити безе протягом 2-3 годин, при необхідності, відкриваючи кришку духовки, щоб зникали водяні пари.
  • Бажано зробити безе за добу-дві до запланованого приготування десерту, так як за цей час воно стане ще сухіше.
  • Збити густий крем з готової пасти «Нутелла», згущеного молока і вершкового масла.
  • Відокремити від крему одну третину і відкласти в сторону.
  • Коржі прошарувати масляним кремом і перекласти великими шматочками безе.
  • Залишки безе змішати з цукровою пудрою, ароматизованим какао і бісквітної крихтою.
  • Зібраний торт обробити відкладеної частиною крему, обсипати зробленої ароматною сумішшю.
  • Залишити для просочення на 2-3 години.
  • Дивіться також:  Желе з агрусу

    Бісквітний торт «Халвичный»

    Ситний пиріг з ванільним бісквітом і халвичным кремом з маком. Крем можна зробити в ситному і полегшеному варіанті. У першому випадку халву збивають з жирними вершками і маслом, а в другому – з сирною пастою.

    Список інгредієнтів:

    Ванільний бісквіт:

    • Яйце куряче – 4 шт.
    • Борошно пшеничне – 300 р.
    • Цукор — 100 – 150 р.
    • Сметана — 100 мг.
    • Ванілін в цукрі – 10 р.
    • Розпушувач – 10 р.

    Крем халвичный:

    • Халва будь – 150-200 р.
    • Маковий наповнювач – 100 р.
    • Вершки – 100 мл
    • Масло вершкове або сирна паста – 150 р.

    Для декору:

    • Мак в зернах – 100 р.
    • Шоколадні пластівці – 50 р.

    Спосіб приготування:

  • Збити основу для ванільного бісквіта з 4-5 яєць, розпушувача, ваніліну (або есенції), цукру, жирної сметани та борошна. Якщо немає готового розпушувача, можна всипати чайну ложку соди без гірки.
  • Спекти бісквіт при 180 градусах, охолодити і нарізати на коржі.
  • Халву залити вершками і блендером перетворити в однорідну глянсову масу. Покласти в неї м’яке, але ще щільне вершкове масло і маковий наповнювач.
  • Приготувати крем, закрити чашу блендера харчовою плівкою і поставити її на півгодини в холодильник. Після закінчення часу знову збити. Так крем вийде пишніше.
  • Промазати коржі кремом і зібрати торт. Його поверхню також обмазати кремом і обсипати сухими зернами маку. В центрі композиції помістити шоколадні краплі або стружку.
  • Залишити для просочення на 2-3 години.