Торт з сьомги

dc31663707d813b096ba572c959bb108 Торт з сьомги

У російській кухні тортами прийнято називати не тільки складні десерти, але і інші страви, що складаються з великої кількості продуктів, викладених шарами. Наприклад, існує печінковий торт з оладок на основі субпродуктів з прошарком з овочів, сиру або яєць. Є також м’ясні та рибні торти. Частина з них відноситься до других страв, а частина – до салатів.

Листкові салати багато в чому заслуга російської або точніше радянської кухні. Саме завдяки вітчизняним кулінарам і рестораторам, а також багатим на вигадку домогосподаркам на світ з’явилося безліч цікавих і смачних салатів, популярність яких не слабшає і зараз.

Торт з сьомги – це класичне винахід радянської епохи. Делікатеси зразок червоної риби та ікри були в той час недозволеною розкішшю, тому господині прагнули піднести дорогоцінні продукти в самому вигідному світлі. В таких стравах всі компоненти салату викладалися в салатницю або гіркою, а потім прикрашалися тонкими пластинками сьомги. Так, при мінімальній кількості головного продукту, виходило створити неймовірно ефектне і апетитне частування.

В даний час торт з сьомги можна зробити, взявши за основу практично будь-який рецепт салату з червоною рибою. Щоб блюдо вийшло особливо красивим, потрібно використовувати для його складання спеціальну жерстяну або прозору пластикову форму без дна. Вона дозволяє акуратно і рівномірно викласти інгредієнти салату, надавши при цьому страві правильні геометричні контури. Також торт з сьомги можна зробити на основі тонких млинців, прослоенних начинкою з додаванням червоної риби та інших компонентів.

Нижче розповідається про трьох варіантах приготування смачного торта з сьомги.

Торт з сьомги «Ракушка»

Делікатесний салат для будь-яких урочистих заходів.

Список інгредієнтів:

  • Ананас кубиками – 100 р.
  • Картопля – 150 р.
  • Цибулю зелений – 50 р.
  • Креветки дрібні – 200 р.
  • Яйце куряче – 6 шт.
  • Сьомга пластинками – 200-300 р.
  • Майонез – 250 р.
  • Чорний перець.
  • Кукурудза – 2 ст. л.
Дивіться також:  Різотто з грибами

Спосіб приготування:

  • З ананасів злити рідину. Так як зазвичай нарізка в банках буває досить великою, то бажано подрібнити фрукти трохи дрібніше.
  • Відварити картоплю. Подрібнити його на крупній тертці. Те ж саме зробити з морквою.
  • Білки натерти на буряковому профілі терки, жовтки просто розім’яти виделкою.
  • Креветки відварити зі спеціями і сіллю. Майонез змішати з чорним перцем, размятым жовтком і рубаним зеленим луком.
  • На плоске блюдо встановити салатну форму. На дно щільно укласти шар відвареної картоплі, потім висипати креветки і білок. Далі йдуть ананас, морква з кукурудзою.
  • Кожен інгредієнт з’єднати між собою тонким прошарком майонезного соусу.
  • З зібраного салату обережно зняти бляшане кільце. Боки і верх промазати соусом. Зверху по спіралі і внахлест викласти нарізку сьомги, формуючи своєрідну мушлю.
  • Готовий торт помістити в холодильник для настоювання.
  • Торт з сьомги і млинців

    Ніжний млинцевий торт з прошарком з вершкового сиру і малосольного філе сьомги. По цьому рецепту в якості основи торта використані тонкі млинці, проте його можна приготувати і з пишними виробами. Для цього в списку інгредієнтів потрібно просто поміняти молоко на кефір і 1 ч. л. соди і додати в склад ще 100 гр. борошна.

    Список інгредієнтів:

    Млинці:

    • Борошно – 150-200 р.
    • Цукор – 1 ст. л.
    • Масло рослинне – 40 мл
    • Яйце – 2 шт.
    • Молоко — 700 мл
    • Сіль.

    Начинка:

    • Сьомга філе – 300 р.
    • Сир м’який будь – 200 р.
    • Кріп свіжий, сушений – за смаком.
    • Чорний перець.
    • Огірок свіжий, солоний – за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Спочатку потрібно спекти 12-15 тонких млинців. Для цього збити яйця з цукром, молоком і сіллю. Всипати цукор і також збити. Поступово всипати борошно, домагаючись освіти ллється, але цілком густого і пластичного тіста.
  • Змастити блинницу маслом і випекти на неї тонкі млинці.
  • Філе червоної риби подрібнити в блендері і ретельно змішати з вершковим сиром, рубаною зеленню, спеціями і кубиками свіжого огірка (за бажанням).
  • Викласти млинці один на одного, розподіляючи на кожному приблизно по 1-2 ст. л. начинки.
  • Поверхню отриманого торта можна змащувати вершковим сиром і прикрасити цілими шматочками риби.
  • Готовий торт охолодити і подати до столу.
  • Дивіться також:  Маринад для шашлику з свинини

    Лінивий торт з сьомги

    Експрес-рецепт для самих зайнятих кулінарів. Готується з лаваша і паштету на основі малосольною сьомги.

    Список інгредієнтів:

    • Лаваш – 2 листа.
    • Сьомга гарячого копчення – 200 р.
    • Рис – 50 р.
    • Часник – 2 шт.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Кріп – 30 р.
    • Солоний огірок – 2 шт.
    • Яйце куряче – 3 т.
    • Сіль.
    • Мускатний горіх.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • Збризнути листи лаваша водою і покласти на 5 хвилин у мікрохвильовку. Дістати і розділити на потрібні за розміром шматочки.
  • Зварити круто яйця і розім’яти їх виделкою.
  • Пропустити крізь м’ясорубку сьомгу, часник, рисову кашу, зелень кропу і вершкове масло. Після отримання грубозернистим маси, приправити її чорним перцем і мускатним горіхом. Якщо потрібно, всипати солі.
  • Добре вимісити, поки вона не стане однорідною.
  • Прошарувати отриманим паштетом листи лаваша. Злегка притиснути «торт» руками, щоб шари щільно підійшли один до одного.
  • Помістити в холодильник для охолодження.
  • Прикрасити на свій смак і винести гостям.