Вафельний торт зі згущеним молоком

d6c7a031a82ebafdd6db32ee8f329d33 Вафельний торт зі згущеним молоком

Вафельний торт – це десерт швидкого приготування, що складається з готових листових вафель, прослоенних різними начинками і кремами. Іноді торт також збирають з домашніх пишних вафель (віденських). Робиться страву за кілька хвилин, але для досягнення повноти смаку йому потрібно від 2 до 3 годин на просочення.

Вафельний торт з начинкою із згущеного молока – перевірена часом поєднання, яке практично не приїдається. Найчастіше використовують варену згущенку, доповнюючи її подрібненим фундуком, арахісом, волоськими горіхами, різними сухофруктами. Приторно солодкий смак десерту розбавляють густим кисло-солодким варенням і повидлом.

«Сирий» продукт змішують із сметаною, м’яким сиром, збитими вершками, створюючи ніжні кисло-солодкі крему. Крім згущеного молока і джему, для оздоблення торта можуть брати різні сорти шоколаду, кокосову стружку, готові кондитерські прикраси.

Щоб прискорити просочення, зібраний десерт перед фінальною обробкою на 3-5 хвилин поміщають в духову шафу, прогрітий до 130-150 градусів. Вафлі швидко втрачають свою твердість, розм’якшуючись від вологи і жирів. Важливо не перетримати торт, інакше вафлі стануть занадто жирними і м’якими. Не рекомендується поміщати в духовку вироби з масляним або білковим кремом.

Як приготувати вафельний торт зі згущеним молоком, можна дізнатися з наведених нижче рецептів.

Класичний вафельний торт зі згущеним молоком

Найбільш поширений рецепт, один з найпростіших на даний момент. Єдине відступ від канону – додавання штучних багатошарових вафель з ванільною начинкою. Отриману з них крихту з’єднують з фундуком і використовують для обробки поверхні торта, хоча в звичайних рецептах для цього беруть тільки горіхи або товчені листові вафлі.

Список інгредієнтів:

  • Листові вафлі – 8 шт.
  • Згущене молоко варене – 1 б.
  • Багатошарові ванільні вафлі – 2 шт.
  • Фундук подрібнений – 50-100 р.
  • Масло вершкове – 70-100 р.

Спосіб приготування:

  • Варене згущене молоко збити з м’яким маслом до утворення пластичної карамельної маси.
  • Потовкти ванільні вафлі до стану великої крихти. Змішати з подрібненим фундуком.
  • Послідовно прошарувати вафельні коржі карамельною масою. Щедро обмазати згущеним молоком боки і верх торта і обсипати сумішшю ванільних вафель і фундука.
  • Дати просочитися протягом 3-4 годин.
  • Дивіться також:  Запіканка з гарбуза

    Вафельний торт зі згущеним молоком і чорносливом

    Розкішний торт з віденських вафель з кремом на основі вареного згущеного молока, провареного чорносливу і жирної сметани. На смак виходить не надто солодким, з виразною пряної нотою чорносливу. Ласуни можуть змінити рецепт під себе, додавши в крем розпарену курагу, консервовані персики або родзинки, а в тісто для вафель – коричнева або ванільний ароматизатор, коньяк або лікер.

    Якщо замість розпушувача додається сода, то молоко треба замінити на 150-200 р. сметани (будь-який, хоч 10 %)..

    Список інгредієнтів:

    Тісто для вафель:

    • Яйце куряче – 3-4 шт.
    • Масло вершкове – 200 р.
    • Молоко нежирне – 200 – 250 мл
    • Розпушувач на 1 кг.
    • Борошно пшеничне – 300-350 р.
    • Цукор – 70-100 р.
    • Ванільний ароматизатор.

    Крем:

    • Варене згущене молоко – 200 р.
    • Сметана жирна – 200 р.
    • Чорнослив – 100 р.
    • Мед або цукор -1 ст. л.
    • Вода – 150 мл

    Для декору:

    • Вафлі з начинкою – 2-3 шт.

    Спосіб приготування:

  • Збити цукор з яйцями, маслом та сметаною. Поступово ввести муку і ароматизатор. Останнім додати розпушувач. Повинно вийти густе блискуче тісто, ллється з ложки тугий струменем.
  • Прогріти змащену маслом вафельницю і спекти 3-4 партії вафель (трикутники або квадрати, по 4-6 шт. в партії). Остудити.
  • Промитий і перебраний чорнослив нарізати на кілька частин, проварити до м’якості з медом або цукром і подрібнити в пюре.
  • Варене згущене молоко збити з черносливовым пюре і жирної сметаною.
  • Пишні вафлі викласти шарами (4-6 вафель на шар) і промазати кремом. Поверхню торта також обробити кремом і обсипати крихтою з магазинних вафель.
  • Прикрасити торт чорносливом, цілими горіхами та іншими сухофруктами.
  • Готувати десерт треба за 3-4 години до подачі, щоб він встиг просочитися.
  • Дивіться також:  Суфле з сметани

    Вафельний торт з шоколадно-карамельним кремом

    Апетитний десерт з ароматним шоколадним кремом на основі топленого шоколаду і вареного згущеного молока. Якщо торт робиться тільки для дорослих, то до складу крему можна ввести коньяк, лікер або горілку.

    Декорується торт шоколадною стружкою або солодким порошком какао для дитячого напою. Той чи інший компонент змішують з вафельною крихтою. Її роблять з листових коржів або магазинних вафель. Якщо прикрасити торт тільки какао або шоколадом, десерт вийде занадто жирним.

    Список інгредієнтів:

    • Вафельні коржі – 4-8 шт.
    • Шоколад – 50 г
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Молоко – 100-150 мл.
    • Какао – 1 ст. л.
    • Варена згущене молоко – 150 р.

    Для оздоблення:

    • Какао-порошок для напою – 50 р. або
    • Шоколад – 50 г
    • Вафлі штучні – 2-3 шт.

    Спосіб приготування:

  • Підігріти молоко, додати в нього розламаний шоколад і одну-дві ложки какао. Часто помішувати, домагаючись повного розчинення.
  • Масло збити зі згущеним молоком до утворення глянцевою карамельної маси.
  • В карамельну масу по частинах влити охолоджену шоколадну суміш, контролюючи густоту. Готовий крем охолодити і ще раз збити.
  • Прошарувати коржі, обмазати поверхню торта. Обсипати какао з вафельною крихтою.
  • Настояти десерт протягом 3-4 годин.
  • Медовий вафельний торт зі згущеним молоком і сиром

    Рецепт ніжного, м’якого торта з віденських вафель з прошарком з вареного згущеного молока і сиру. Нижче дан рецепт вафель на молоці і з готовим розпушувачем. Також їх можна приготувати зі сметаною і 1 ч. л. негашеного соди (молочної кислоти в сметані цілком вистачить для відповідної реакції).

    Список інгредієнтів:

    Тісто для вафель:

    • Яйце куряче – 3-4 шт.
    • Цукор – 70-100 р.
    • Молоко нежирне – 200 – 250 мл
    • Масло вершкове – 150-200 р.
    • Розпушувач на 1 кг.
    • Борошно пшеничне – 300-350 р.
    • Ванільний ароматизатор.
    Дивіться також:  Варення з гарбуза з лимоном

    Начинка:

    • Сир м’який – 200 р.
    • Згущене молоко варене – 200 р.
    • Мед – 2 ст. л.
    • Родзинки жовтий – 50 р.
    • Горіх волоський – 30 р.
    • Вершковий лікер – 10 – 20 мл

    Декорація:

    • Пряники медові (темні) – 2-3 шт.
    • Великі ягоди родзинок.
    • Цілі половинки волоського горіха.
    • Варене згущене молоко – 100-150 р.
    • Масло вершкове – 20-50 р.

    Спосіб приготування:

  • Збити піну з молока (сметани), цукру і яєць. До них борошно просіяти, додати ароматизатор. Вимісити густе ллється тісто. У нього, в саму останню чергу, додати розпушувач або соду.
  • Спекти 3 повних вафельниці (15-18 штук або 3 коржа). Якщо вафлі з’єднані між собою прошарком тесту, то їх можна не роз’єднувати. Охолодити.
  • Частина вареного згущеного молока збити з невеликим шматочком вершкового масла. Вийде карамельна маса для прикраси торта.
  • Основну частину збити з м’яким (але не занадто вологим) сиром, ароматизатором, вершковим лікером і медом. Змішаний крем всипати розпарені ягоди жовтого родзинок і рубані горіхи.
  • Прошарувати остиглі вафельні коржі невеликою кількістю карамельно-сирного крему.
  • Обмазати згущеним молоком з маслом і обсипати натертим медовим пряником.
  • Зверху прикрасити завитками згущеного молока, цілими половинками горіхів і великими ягодами родзинок.
  • Настояти десерт протягом 4-5 годин.