Варення з бананів

fe6d953a864604a2cb11f4ac7ac47b01 Варення з бананів

Варення завжди вважалося самим смачним, корисним і бажаним домашнім продуктом. Раніше його готували з садових фруктів, зібраних у лісі та вирощених на городі ягід. У радянський час особливою екзотикою вважалося зварити варення з кабачків або гарбуза з додаванням подрібнених волоських горіхів, кірок і соку лимона, апельсина.

Ноу-хау останніх років – це варення з бананів. У багатьох господинь може виникнути питання, навіщо ж воно потрібно, якщо ці тропічні фрукти можна придбати у магазині в будь-який час року. Насправді заготовки на основі бананів, незважаючи на непрезентабельний колір, мають дуже ніжним смаком і високими поживними властивостями.

Стиглі фрукти мають виражений солодкий смак, і тому для варення потрібно набагато менше цукру, ніж на інші рецепти з ягід або плодів. Важлива особливість в приготуванні заготовки з бананів полягає в обов’язковому додаванні будь-якого кислого компонента (лимонної кислоти, будь-якого цитрусового чи іншого фруктового соку). Це необхідно для того, щоб зберегти світлий колір варення, адже м’якоть банана при зіткненні з повітрям починає окислюватися і темніти.

Нижче наведено кілька простих рецептів, доступних кожному кулінару.

Варення з бананів по-швидкому

Рецепт для щоденного використання. По ньому можна зварити варення всього за 10 хвилин. Зберігається такий продукт у холодильнику протягом 2-3 діб.

Список інгредієнтів:

  • Лимон – 1 шт.
  • Банани – 5 шт.
  • Цукор – 150 р.

Спосіб приготування:

  • Вичавити сік з одного лимона.
  • Очистити банани. Залити їх лимонним соком, додати цукор і пюрировать все блендером до тих пір, поки не зникнуть кристали.
  • Поставити на невеликий вогонь і після закипання, варити масу, не закриваючи посуд кришкою і часто помішуючи.
  • Як тільки вона почне густіти, варення готове.
  • Після охолодження, перелити його у відкриту пиалку або звичайну банку.
  • Зберігати в холодильнику.
  • Дивіться також:  Шоколадний торт з горіхами

    Варення з бананів і горіхів

    Це варення також довго не зберігається, його можна робити в якості десерту на тиждень. Горіхи можна використовувати будь-які, але тільки лущені, без шкірки.

    Список інгредієнтів:

    • Стиглі великі банани в цяточку – 3 шт.
    • Зеленуваті великі банани – 3 шт.
    • Кислота лимонна – 0,25 ч. ложки.
    • Горіхи кешью – 150 р.
    • Цукор – 250 р.
    • Вода – 400 мл

    Спосіб приготування:

  • Зварити з цукру і води легкий сироп.
  • Стиглі банани пюрировать разом з лимонною кислотою. Горіхи подрібнити, а зеленуваті банани нарізати тонкими кружечками.
  • З’єднати разом банани, пюре і горіхи. Залити цукровим сиропом і варити на невеликому вогні близько 10 хвилин.
  • Після охолодження, розлити по банках або чашах.
  • Варення із зелених бананів і груш

    Дуже смачне і ніжне варення з шматочками груш, зроблене на основі бананового пюре.

    Список інгредієнтів:

    • Стиглі банани – 1 кг.
    • Груші зелені – 500 -700 р.
    • Скоринки з одного лимона.
    • Лимонний сік – 100 мл або
    • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
    • Цукор – 400 р.
    • Вода – 500 мл

    Спосіб приготування:

  • Пюрировать банани разом з лимонним соком, додати до нього лимонні шкірки, нарізані дуже дрібним кубиком.
  • Щільну м’якоть груш (без шкірки і насіння) нарізати кубиками, але середнього розміру.
  • Зварити з води і цукру легкий сироп. Покласти в нього грушу і продовжити варити. Коли вона стане м’якою, додати бананове пюре з лимоном.
  • Варити близько 20 хвилин. Потім розлити по простерилизованным банкам і закатати.
  • Перевернути догори кришкою і залишити до повного охолодження.
  • Варення з бананів і ківі

    Солодкий банан і кисле ківі – неймовірно смачне поєднання. Таке варення ідеально підійде як доповнення до сирників, запіканок та іншим печених і смажених страв з сиру.

    Дивіться також:  Корзинки з кремом

    Список інгредієнтів:

    • Банани середньої стиглості – 1 кг.
    • Ківі стигле – 0,5 кг.
    • Цукор – 300 р.
    • Вода – 300 мл
    • Лимонний сік або кислота – 50 мл або 0,5 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • Пюрировать разом очищені ківі і банани разом з кислотою або лимонним соком.
  • Залити пюре водою і додати в нього цукор.
  • Варити на малому вогні близько 20 хвилин. Якщо варення готується для закачування, то його потрібно варити близько 30-40 хвилин.
  • За бажанням, закатати в простерилізовані банки, перевернути, накрити і залишити до охолодження.
  • Варення з бананів і малини

    Смачне кремоподібна варення з ніжним рожевим кольором. Замість малини можна брати будь-які інші ягоди – полуницю, суницю, брусницю. Якщо використовується журавлина або червона смородина, то підкислювач можна не додавати.

    Список інгредієнтів:

    • Стиглі банани – 1 кг.
    • Малина свіжа або морожена – 0,5 кг.
    • Цукор – 500 р.
    • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
    • Вода – 500 мл

    Спосіб приготування:

  • Малину перебрати, засипати її цукром і залити водою. Довести до кипіння і зняти з вогню.
  • Остудити заготівлю і процідити. Залишки м’якоті протерти крізь сито, щоб позбутися від кісточок.
  • Отриманий сироп з м’якоттю знову поставити на плиту і поступово закип’ятити.
  • Банани пюрировать блендером, додавши лимонну кислоту.
  • Пюре по ложкам додати в малиновий сироп, кожен раз добре перемішуючи. Можна збивати всі ручним віночком.
  • Коли варення сильно загусне, зняти з плити і остудити до 60-70 градусів. Після чого збити блендером або міксером з двома вінцями.