Варення з кабачків з лимоном

d058f63ac87665b0a680513b3c922104 Варення з кабачків з лимоном

Кабачки – це північні ананаси. Напевно подібне порівняння чули багато домогосподарки. У твердженні є своя, вагома частка правди, адже завдяки нейтральному смаком м’якоті з кабачків можна приготувати що завгодно, просто грамотно підбираючи супутні інгредієнти і спеції.

Варення з кабачків обов’язково здивує рідних і гостей ніжним смаком, приємною текстурою і напівпрозорим сиропом золотистого кольору. Так як у вихідного продукту букет досить блідий, то його доповнюють фруктами, ягодами і соками з них.

Заготовки з кабачків роблять у двох варіантах – у вигляді крупнозернистого повидла або кускового варення. Найвідоміший приклад – варення з лимоном і апельсинами, повидло з кабачків в основному готують з додаванням перестиглих груш або пухкої антонівки. Аромат страві додає кориця, цедра цитрусових, іноді гвоздика і каррі.

Як в домашніх умовах приготувати справжні «північні ананаси», розказано в розташованих далі рецептах.

Варення з кабачків з цитрусовими

Кабачок має слабко виражений смак без солодощі, тому цукор додається в рівній або більшій пропорції, порівняно з основним продуктом. Далі наведено найпопулярніший рецепт.

Список інгредієнтів:

  • Кабачки будь – 1.5 кг.
  • Лимон – 300 р.
  • Апельсин – 400 р.
  • Вода – 500 мл
  • Цукор – 1,5 кг

Спосіб приготування:

  • Очистити кабачки, нарізати дрібним кубиком або подрібнити м’ясорубкою.
  • Засипати цукром і залишити на годину-півтори. Повинен проступити сік і розчинити всі кристали.
  • Підготувати цитрусові. Кілька разів плоди вимити з милом (видаляється консервуючий парафін), просушити і стерти цедру. Перекласти до кабачків цедру і перемішати масу, інакше ароматичні речовини швидко зникнуть.
  • З цитрусових зняти проступив білу шкірку. У варення вона не потрібна. З лимонів віджати сік.
  • Апельсини очистити від плівок і нарізати на дрібні шматочки. Вибрати все насіння, вони будуть гірчити в кінцевому блюді.
  • З’єднати інгредієнти, залити невеликою кількістю води і поставити на повільний вогонь.
  • Варити як звичайне варення 40-60 хвилин, в залежності від вологості маси.
  • Розлити по полулитровым стерильним баночках. Закатати, заховати під ковдру для повільного остигання. Щоб парою не вибило кришки, варення поставити догори дном.
  • Дивіться також:  Бананове суфле

    Варення з груш (яблук) і кабачків

    Головна проблема осені полягає не тільки в завершенні сезону та підготовки до зими, але і своєчасної переробки отриманого врожаю. Складніше справи з перерослими кабачками і переспілими грушами, яблуками. З цих продуктів можна приготувати ніжне повидло з приємною крупитчатой текстурою або крупнозернисте варення, в залежності від способу подрібнення продуктів.

    Список інгредієнтів:

    • Груші з – 2 кг.
    • Яблуко антонівка – 1 кг.
    • Кабачки перезрілі (сухуватим) – 1,5 кг.
    • Цукор – 2,5-3 кг
    • Кислота лимонна – 1 ч. л.
    • Вода – 1 л.

    Спосіб приготування:

  • Фрукти і кабачки очистити від жорсткої шкірки. Дрібно нарізати м’якоть і засипати цукром. Каструлю з заготівлею добре струсити, щоб крупинки прокидалися вниз. Так цукор швидше розчиниться.
  • Коли проступить сік і покриє всю заготовку. Долити води з лимонною кислотою і поставити на вогонь.
  • Коли кабачки і фрукти трохи проварятся, зняти з вогню і подрібнити заглибним блендером (протерти через сито), якщо готуватися повидло. Для варення залишити як є.
  • Варити 40-60 хвилин, розлити по полулитровым стерильним банкам і закрити. Гарячим пором може вибити тільки що закочені кришки, тому банки перевертають догори дном і забезпечують їм плавне остигання.
  • Варення з кабачків, горіхів і лимонника

    Рецепт запозичений з книги середземноморської кухні. До складу варення входять зрілі кабачки (патисони), лимонник (японська айва), апельсини і горіхи. Японська айва в середній смузі не визріває до кінця і залишається зеленуватою, однак це не зменшує її корисних властивостей і приголомшливого свіжого аромату з легкими цитрусовими нотками.

    Плоди кислі, дуже міцні, соковиті. Шкірку у великих фруктів очищають, так як вона досить жорстка. Шаткувати м’якоть потрібно тонкими пластинками або дрібним кубиком, інакше інгредієнти варення будуть готуватися нерівномірно. При великій нарізці кабачки встигнуть розвариться, а айва залишиться міцною.

    Дивіться також:  Печиво з пісочного тіста

    Ще один важливий момент – очищення горіхів. У будь-яких ядер потрібно повністю видалити шкірку. По-перше, вона сильно гірчить, а по-друге – забарвлює сироп і варення набуває непривабливий колір. Ядра зсипати на лист пергаменту і просушити в прогрітій духовці. Вистудити і розтерти руками. Відстала лушпиння опаде сама собою.

    На ілюстрації в італійській кухонної книзі показана гарна баночка з напівпрозорими шматочками кабачків і лимонника в ніжно-лілових сиропі. Однак на практиці варення виходить іншим. Справа радше в інших сортах продуктів, а конкретно, кабачків. Вони практично не зберігають свою форму, розварюються і сироп стає густою і непрозорий, хоча смак залишається відмінною.

    Список інгредієнтів:

    • Кабачки зрілі – 2 кг.
    • Японська айва (лимонник) – 1 кг.
    • Цукор – 2 кг
    • Вода – 0,5 л.
    • Апельсини – 2-3 шт. великих.

    Спосіб приготування:

  • Плоди айви очистити від шкірки і розділити на дві частини. Вибрати «яблучні» насіння і вирізати серцевину, якщо вона жорстка. Нарізати дрібним кубиком або пластинками.
  • Кабачки очистити, подрібнити м’ясорубкою або нарізати кубиком.
  • Горіхи просушити, перевірки і перекрутити м’ясорубкою.
  • У літр-півтора води всипати половину цукру і нагріти на середньому вогні. Коли почнеться слабке кипіння, всипати шматочки айви. Варити 10 хвилин, потім додати кабачки і цукор, що залишився.
  • Поки готується основа варення, підготувати апельсини. Потрібно дві або три великих товстошкірих апельсина. Їх потрібно ретельно вимити, бажано з мильною мочалкою. Так піде весь парафін-консервант.
  • Шкірку очистить від надлишку білої частини. Тонку шкірку з цедрою нарізати дуже дрібними кубиками і додати в майже зварене варення.
  • Приблизно за 10 хвилин до кінця приготування всипати горіхи.
  • В іноземній рецепту варення додавалися палички кориці і зірочки кардамону. Використовувати на власний розсуд.
  • Варення розлити по маленьких банкам, закупорити і охолодити за стандартною технологією.