Варення з ківі

fe321d565277f7ff3c04df3f54c7ef26 Варення з ківі

З настанням осені в домашніх засіках з’являються стрункі ряди банок з ароматним варенням. З року в рік мами і бабусі заготовляють запашне ласощі, використовуючи для цього звичні з дитинства садові ягоди і фрукти – малину, смородину, полуницю, сливи, яблука і т. д. останнім часом також стають популярними заготовки з тропічних екзотів – фейхоа, бананів, апельсинів, ківі.

Варення з ківі відрізняється красивим бурштиновим кольором, злегка желеподібної структурою з вкрапленнями «макових» зерняток, приємним смаком з малопомітною кислої ноткою і духмяним ароматом. Його можуть готувати виключно з ківі або поєднувати основу з яблуками, аґрусом, цитрусовими, бананами, абрикосами/персиками та іншими фруктами і ягодами.

Невелика баночка з бурштиновим напоєм обов’язково внесе свою різноманітність в колекцію зимових запасів, а як правильно зварити апетитне варення, розказано в наведених нижче рецептах.

Варення з ківі «Економ»

Смачне і недороге варення з білого наливу і ківі.

Список інгредієнтів:

  • Яблука – 2 кг.
  • Ківі – 1 кг.
  • Цукор – 1-1,5 кг
  • Вода – 500-700 мл
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Яблука очистити від коробочки з насінням і шкірки. Великі шматки м’якоті скласти в каструлю і варити на парі-трійці склянок води до м’якості.
  • Протерти через сито. Залити відваром або відразу пюрировать в ньому заглибним блендером. Додати трохи лимонної кислоти.
  • Очищене ківі нарізати довільними шматочками. Додати його в рідку яблучну масу і засипати цукром.
  • Близько 30-40 хвилин варити на малому вогні, при необхідності підлив води.
  • Як тільки маса почне згущуватися, зняти посуд з плити і варення розкласти по гарячих простерилизованным банкам. Вкрити бляшаними кришками, поставити перевернутими під ковдру до повного охолодження.
  • Варення з ківі і білої смородини

    Кисло-солодке желеподібне варення з добре визрілої білої смородини і м’яких ківі. У ягоді присутні кісточки, тому її бажано протерти через часте сито. Інакше змішавшись з варення з дрібними насінням ківі, вони зіпсують все враження від заготовки.

    Дивіться також:  Варення з фейхоа

    Список інгредієнтів:

    • Ківі стигле – 1 кг.
    • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
    • Цукор – 1-1,5 кг
    • Смородина – 2 кг.
    • Вода – 500 мл

    Спосіб приготування:

  • Перебрати ягоди білої смородини, звільнивши їх від гілочок. Ретельно промити і перетерти через сито.
  • Готову масу змішати з цукром і поставити на повільний вогонь увариваться. Ягідний сироп потрібно постійно помішувати. При варінні він може придбати червонуватий відтінок.
  • Ківі нарізати маленькими кубиками і додати до злегка уваренной ягідній основі. Всипати лимонної кислоти і долити води при необхідності.
  • Варити ще 30-40 хвилин на середній інтенсивності вогні.
  • Закатати в стерильні банки і залишити остигати під щільним укриттям, перевернувши на кришку.
  • Варення з ківі, горіхів та аґрусу

    Розкішне варення з великого агрусу, ківі і лісових або волоських горіхів.

    Список інгредієнтів:

    • Горіхи лісові (волоські) – 100 р.
    • Агрус зелений – 1 кг.
    • Ківі – 1 кг.
    • Цукор – 1 кг
    • Вода – 500-800 мл

    Спосіб приготування:

  • Горіхи підсушити на сковороді і подрібнити.
  • Ягоди злегка незрілого агрусу розрізати навпіл і тонкою паличкою вибрати кісточки.
  • Очищене ківі нарізати дрібним кубиком.
  • Ківі і агрус скласти в каструлю, засипати цукром і залити водою. Близько години варити на малому вогні. Через півгодини після початку варіння всипати в заготовку підсушені горіхи.
  • За смаком додати лимонної кислоти.
  • Варення розкласти по гарячих стерильним банкам, закатати бляшаними кришками і залишити під щільною тканиною. Укриття необхідно для того, щоб забезпечити банкам поступове охолодження і додаткову стерилізацію.