Варення з журавлини

6187a3e5b15ffe872a7e99af0806f965 Варення з журавлини

Про користь цариці боліт журавлині можна розповідати нескінченно і все виявиться чистою правдою. Яскрава ягода містить у собі колосальну кількість корисних мікро — і макроелементів, органічних кислот і вітамінів. Вона володіє потужним імуномодулюючою дією, знижує температуру, благотворно позначається на кольорі обличчя і стан шкіри та багато-багато іншого.

Варення з журавлини — самий простий і зручний спосіб запасти чудодійний продукт на зиму. Десяток-інший баночок допоможе не боятися сезонних застуд і бути впевненим, що для гостей завжди знайдеться вазочка запашного домашнього делікатесу.

Варення варять не тільки виключно з ягід. До них додають груші, яблука, лісові та садові ягоди, горіхи, цитрусові і сухофрукти.

Як зварити смачне варення на зиму можна дізнатися з розміщених нижче рецептів.

Журавлинна «п’ятихвилинка» в мультиварці

Заготівля не призначена під закатку, її зберігають у холодильнику під пластиковими кришками.

Список інгредієнтів:

  • Журавлина – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 300мл.

Спосіб приготування:

  • Пюрировать журавлину і змішати її з водою і цукром.
  • Краї чаші мультиварки змастити тонким шаром масла і перелити в неї сире журавлинне пюре.
  • Встановити режим гасіння на півгодини.
  • В кінці розлити по стерильним банкам, укрити поліетиленовими кришками, остудити не перевертаючи.
  • Зберігати в холодильнику.
  • Варення з журавлини з в’яленими кірками

    Цікавий рецепт з додаванням дрібно порубаних апельсинових кірок, які необхідно підготувати завчасно. Так як всі цитрусові обробляються консервантом, то плоди потрібно ретельно вимити з милом, насухо витерти і тільки після цього зрізати шкірку.

    Зрізати потрібно таким чином, щоб половина білої «підкладки» залишилася на плоді. Вона гірчить і може змінити смак варення. Зрізану шкірку, нарізати дуже дрібними кубиками і підсушити в духовці або електросушарці.

    Дивіться також:  Суфле з сметани

    Список інгредієнтів:

    • Журавлина – 1 кг.
    • Апельсинові кірки – 200 р.
    • Цукор – 1 кг
    • Вода -500 мл

    Спосіб приготування:

  • Змішати в чаші блендера журавлину з водою і цукром. Отримане пюре перекласти в посуд для варіння і всипати до нього злегка розмочені кірки.
  • Замочувати їх потрібно в холодній воді, так як від гарячої выпарятся усі ароматизуючі речовини.
  • Варити заготовку на малому вогні при безперервному помішуванні близько години.
  • Розлити по стерильним банкам. Закупорити кришками і перевернути догори дном для остаточного охолодження.
  • Термін зберігання заготовки – 2 роки.
  • Варення з журавлини з грушами

    Також за цим рецептом можна робити закатку і з солодкими яблуками спілими.

    Список інгредієнтів:

    • Журавлина – 1 кг.
    • Груші стиглі – 1 кг.
    • Вода – 500 мл
    • Цукор – 1,5 кг

    Спосіб приготування:

  • Груші очистити від шкірки і насіння. Журавлину перебрати.
  • Фрукти пропустити через м’ясорубку або пюрировать. Змішати з цукром і водою.
  • Варити на малому вогні близько півтора годин.
  • Розлити по стерильним банкам, накрити кришками. Перевернути і сховати під ковдру для поступового і рівномірного охолодження.
  • Термін зберігання заготовки – 2 роки.
  • Варення-асорті

    Варення з журавлини, червоної смородини, брусниці.

    Список інгредієнтів:

    • Журавлина – 1 кг.
    • Червона смородина – 1 кг
    • Брусниця – 1,5 кг.
    • Цукор – 2,5 кг.
    • Вода – 1 л.

    Спосіб приготування:

  • Ягоди перебрати і очистити від гілочок.
  • Червону смородину залити водою і засипати цукром. Дати настоятися і варити на повільному вогні до отримання густого сиропу.
  • Потім всипати журавлину, брусницю і варити ще 30 хвилин.
  • Розлити по прокип’яченою банкам, закупорити кришкою. Перевернути під товстий плед і залишити так для рівномірного охолодження.
  • Термін придатності варення не більше 2 років.