Вінегрет з квашеною капустою

44403316691222c652101987994aed7f Вінегрет з квашеною капустою

Вінегрет – найвідоміше блюдо російської кухні, широко поширене далеко за її межами. Знають і цінують цей овочевий салат не тільки в Європі, але і в США, Канаді, Австралії, Ізраїлі, тобто у всіх країнах, де представлені великі слов’янські діаспори.

Класичний вінегрет – це вегетаріанська страва з вареного буряка, моркви, картоплі, солоних огірків і свіжого лука. Також існують його варіанти з горошком, м’ясом і рибою морською капустою і морквою по-корейськи.

Вінегрет запам’ятовується гармонійним поєднанням смаку і пахощів солінь – «сильний» бочкових огірків і хрусткою квашеної капусти з її кисло-солодким насиченим розсолом. Як і в первинному варіанті, в більшості його рецептів вживаються відварні овочі, проте є і особливі, «ліниві» салати.

Про них і про традиційному вінегреті з квашеною капустою розповідається трохи нижче:

Традиційний вінегрет з квашеною капустою

Рецепт узятий із старовинної куховарської книги зразка 60-х років.

Список інгредієнтів:

  • Буряк – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія нерафінована соняшникова олія – 50 мл
  • Сіль.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Перець.
  • Розсіл квашеної капусти – 30 мл
  • Квашена капуста – 100 – 150 р.

Спосіб приготування:

  • Нашаткувати півкільцями ріпчасту цибулю. Добре віджати його руками разом з квашеною капустою.
  • Овочі повинні бути м’якими і щедро випустити сік.
  • Відварити картоплю і буряк з морквою, повністю охолодити і нарізати однаковими за розміром кубиками.
  • Огірки промити від білого нальоту. Видалити шкірку і великі насіння, якщо плоди старі. Також нарізати кубиком.
  • З’єднати всі компоненти салату, заправити рослинним маслом і розсолом. Потім спробувати і довести до смаку сіллю і при необхідності оцтом.
  • Дати настоятися і подати запрошеним гостям.
  • Дивіться також:  Соус бешамель для лазаньї

    Сирої вінегрет з квашеною капустою

    Салат для ледачих. Його дуже корисно робити влітку, в сезон молодих і соковитих коренеплодів.

    Список інгредієнтів:

    • Буряк – 2 шт.
    • Морква – 2 шт.
    • Зелена цибуля – 50 р.
    • Квашена капуста – 100 р.
    • Розсіл – 30 мл
    • Олія соняшникова – 40 мл
    • Сіль.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • Очистити сирі моркву і цибулю. Натерти на великому (картопляному) профілі терки. Злегка віджати руками, щоб соломка не була такою жорсткою.
  • Перекласти в салатник разом з виступив соком.
  • Додати квашену капусту, розсіл, масло і рубаний зелений лук. Перемішати, довести до смаку сіллю, лимонним соком або оцтом і подати до столу.
  • Архангельський вінегрет з квашеною капустою

    Своєрідний рецепт для шанувальників дарів моря. Зазвичай його готують лише з морською капустою і соліннями, але іноді ще у страву додають відварених кальмарів.

    Список інгредієнтів:

    • Буряк – 2 шт.
    • Морква – 2 шт.
    • Капуста морська – 200 р.
    • Картопля – 2 шт.
    • Капуста квашена – 150 р.
    • Олія соняшникова 50 мл
    • Сіль.
    • Перець.
    • Червоний цибуля – 1 шт.

    Спосіб приготування:

  • Нашаткувати червоний цибулю великими півкільцями і добре віджати його руками.
  • Морську капусту промити і порізати трохи дрібніше, щоб не було довгих смужок.
  • Відварити буряк, картоплю і моркву і нарізати великим кубиком.
  • Змішати разом овочі, соління і водорості, заправити рослинним маслом.
  • Довести до смаку сіллю, оцтом і винести до столу.
  • Вінегрет з морквою по-корейськи

    Оригінальна суміш з маринованої моркви і огірків, відвареного буряка, солодкого лука і хрусткої капусти.

    Список інгредієнтів:

    • Буряк – 2 шт.
    • Морква по-корейськи без добавок – 200 р.
    • Капуста квашена – 100 р.
    • Огірок солоний 0 1 шт.
    • Гірчиця – 1 ч. л.
    • Червоний цибуля – 1 шт.
    • Оцет яблучний або бальзамічний – 20 мл
    • Олія соняшникова – 40 мл
    • Картопля – 3-4 шт.
    • Перець.
    • Сіль.
    • Зелена цибуля – 30 р.
    Дивіться також:  Салат з болгарським перцем

    Спосіб приготування:

  • Відварити буряк і картопля. Очистити, повністю остудити і нарізати великим кубиком.
  • З моркви злити маринад, якщо соломка занадто велика, то трохи подрібнити її.
  • Натерти на тертці огірки без шкірки і щільних насіння. Притиснути руками квашену капусту тонко нашатковану салатний цибулю.
  • Порубати пір’я цибулі. Змішати в мисці масло з яблучним оцтом і гірчицею.
  • З’єднати всі компоненти і заправити соусом. Спробувати на смак і потім посолити і поперчити за своїм розсудом.