Вівсяні котлети

8dca94b64083df94a9c470453624a54e Вівсяні котлети

Вівсяні котлети можна назвати класикою 80-х і 90-х. Саме в цей час загального дефіциту і безгрошів’я з’явився цей простий рецепт. Вважалося, що такі котлетки чудово замінюють собою смачні підсмажені вироби з курки, качки або іншої птиці.

Котлетки з вівсяних пластівців підійдуть для живлення вегетаріанців, постующих і сидять на різних дієтах людей. Вони досить ситні і чудово втамовують голод, швидко готуються.

Як приготувати вівсяні котлети можна дізнатися нижче.

Вівсяні котлети по-швидкому

Найпростіший рецепт з числа існуючих. Знахідка для студентів та кулінарів – «першокурсників».

Рада! Деякі господині після початкового швидкого обсмажування смажать котлети, доводячи їх до готовності під кришкою з невеликою кількістю води. За даним рецептом такий метод краще не використовувати, так як вівсяні котлетки можуть розвалитися або потріскатися посередині.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці екстра швидкого приготування – 2 ст.
  • Готовий курячий бульйон – 1, 5 ст.
  • Морква невелика – 1 шт.
  • Часник – 3 зубки.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль.
  • Панірувальні сухарі – 100 р.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Чорний перець.
  • Сушена зелень за бажанням.

Спосіб приготування:

  • Замочити вівсяні пластівці добре розігрітим бульйоном. Якщо бульйону немає, то довести дві склянки води до кипіння і розчинити в них один бульйонний кубик з курячим смаком.
  • В чаші блендера пюрировать очищені часник і цибулю.
  • До розмоченим пластівців додати куряче яйце, часник, цибулю, сушену зелень і спеції із сіллю. Вимісити щільний фарш, підсипавши трохи панірувальних сухарів.
  • Сформувати круглі котлети, змочити у збитому яйці, обваляти в сухарях і обсмажити до хорошої рум’яної скоринки.
  • Вівсяні котлети з овочами

    Порівняно з попереднім рецептом, у цих котлет більш ніжна і однорідна консистенція.

    Інгредієнти:

    • Швидко розварюється вівсяні пластівці – 3 ст.
    • Бульйон яловичий або курячий – 1 ст.
    • Капуста цвітна – 200-300 р.
    • Картопля – 1 шт.
    • Часник – 3 зубки.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Сіль.
    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Чорний перець.
    • Сухарі панірувальні – 200 р.
    • Соєвий соус – 1 ч. л.
    • Рослинне масло – 100 мл
    • Сушена зелень за смаком.
    Дивіться також:  Паелья з морепродуктами

    Спосіб приготування:

  • Закип’ятити бульйон і залити їм вівсяні пластівці. Додати соєвий соус, сушену зелень, сіль і спеції за смаком. Коли вівсянка розм’якне, пюрировать її за допомогою заглибного блендера.
  • Цвітну капусту і картоплю відварити в підсоленій воді і також блендером розім’яти в пюре разом зі свіжим цибулею і часником.
  • З’єднати вівсяну кашку і овочі, вбити яйце і вимісити фарш для котлет. При необхідності додати трохи панірувальних сухарів.
  • Сформувати котлети довільної форми, вмочити їх у яйце і обваляти в сухарях.
  • Обсмажити до утворення рівномірної золотистої скоринки.
  • Вівсяні котлети з грибами

    Ще один рецепт котлеток, які готують в пост. Щоб урізноманітнити блюдо, замість звичайних пластівців можна взяти асорті з декількох видів (рисові, гречані, пшеничні).

    Інгредієнти:

    • Вівсяні пластівці екстра – 2 ст.
    • Гливи – 300 р.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Бульйон – 1 ст.
    • Часник – 3 зубки.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Масло рослинне — 100 мл
    • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
    • Сухарі панірувальні – 200 р.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Томатна паста, майонез, сир – за бажанням.
    • Сіль.
    • Чорний перець.

    Спосіб приготування:

  • Вівсяні пластівці замочити закип’яченим бульйоном і залишити настоюватися.
  • Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати кубиками і пасерувати разом з розтертим часником в розігрітому вершковому маслі.
  • Коли цибуля стане прозорою, додати нарізані соломкою гливи і обсмажити їх до готовності, посоливши і приправивши по своєму смаку.
  • Підготовлені гриби остудити, змішати з розпареного вівсянкою. Додати спецій, пшеничного борошна і вимісити щільний фарш.
  • Сформувати невеликі довгасті котлети. Скласти їх в невелике деко, полити томатною пастою і майонезом. Запекти до готовності.
  • За бажанням, перед подачею посипати сиром.