Яблучний мус

d94ef7cf1e1fc1905573adfd1057d6b3 Яблучний мус

Мус являє собою яскравий приклад вишуканої французької кухні. Цей повітряний десерт складається з основи (фруктового пюре, соку, кави або какао, сметани, вершків, вина і ін.) і фіксатора, стабілізуючого пишне стан страви (курячі білки, агар-агар і желатин, манна крупа або крохмаль).

Яблучний мус складається з трьох головних інгредієнтів: яблучного пюре, соку, варення або повидла, цукру або меду і сгущающей основи – манної крупи, желатину, білків.

Нижче запропоновані різні варіанти мусу яблучного на будь-який смак.

Класичний яблучний мус

Страву можна зробити як із свіжого яблучного пюре, так і з яблучного соку.

Список інгредієнтів:

  • Яблука свіжі – 400 р.
  • Цукор – 150 р.
  • Лимонна кислота – щіпка або
  • Лимонний сік – 20 мл
  • Желатин – 20 р.

Спосіб приготування:

  • Очистити яблука від шкірки і насіння. Довільно нарізати і пюрировать заглибним блендером, додавши цукру і лимонної кислоти.
  • Отриману масу довести до кипіння на малому вогні. Проварити близько 5-10 хвилин.
  • Дати відстоятися і розділити гарячу масу на пюре і яблучний сік.
  • У відлитому соку розвести желатин і злегка все остудити.
  • З’єднати разом пюре і желюючий сік.
  • Поступово збити до утворення пишної маси.
  • Розкласти по порціях і залишити в холодному місці до охолодження.
  • При подачі прикрасити по своєму смаку варенням, свіжими фруктами або вершками.
  • Лінивий мус з яблучного повидла

    Дуже-дуже ледачий рецепт для самих нетерплячих кулінарів. Зазвичай вдається з першого разу.

    Список інгредієнтів:

    • Яблучне повидло – 250-300 р.
    • Манна крупа – 100-150 р.
    • Вода – 400 мл
    • Цукор – 50-100 р.
    • Ванільний цукор – 10 р.

    Спосіб приготування:

  • Манну крупу залити гарячою водою, ретельно перемішати і варити на повільному вогні до загусання протягом 5 хвилин.
  • У гарячу кашу всипати звичайний і ароматизований цукор, додати повидло.
  • Збивати двома вінцями до отримання пишної маси (повинна збільшитися в півтора рази).
  • Розкласти по креманкам і остудити в холодильнику.
  • При подачі прикрасити по своєму смаку варенням, свіжими фруктами або вершками.
  • Дивіться також:  Крем з манки

    Яблучний мус на манній крупі

    На відміну від попереднього рецепту, тут страва готується із свіжий фруктів.

    Список інгредієнтів:

    • Яблука – 500 р.
    • Цукор – 150 р.
    • Манна крупа – 80-100 р.
    • Лимонна кислота – щедра щіпка.
    • Вода – 400 мл

    Спосіб приготування:

  • Вибрати з яблук тільки м’якоть. Довільно її нарізати, засипати цукром і залити водою.
  • Варити на середньої інтенсивності вогні до м’якості.
  • Відцідити м’якоть яблук, а у відварі розвести манну крупу і зварити щільну кашу.
  • У вже зварену на яблучному відварі протерту кашу покласти в пюре м’якоть і лимонну кислоту.
  • Всю масу остудити до кімнатної температури і збити вінчиками до збільшення маси в півтора-два рази.
  • Розкласти по порційних формах і остудити.
  • При подачі прикрасити по своєму смаку варенням, свіжими фруктами або вершками.
  • Яблучний мус на соці

    Ніжний мус із суміші яблучного і апельсинового соку. Так як тут немає щільної фруктової основи, то желатину в страву потрібно додати трохи більше, ніж зазвичай.

    Список інгредієнтів:

    • Яблучний сік – 300 мл
    • Апельсиновий сік – 200 мл
    • Желатин – з розрахунку на 1 л.
    • Цукор – 100-150 р.
    • Вершки для декорації.

    Спосіб приготування:

  • З’єднати разом яблучний і апельсиновий соки, всипати до них цукор і повільно довести до кипіння.
  • Потім знизити жар, щоб соки перестали кипіти, і обережно розвести в гарячій масі желатин. Процідити.
  • Відразу зняти з плити і остудити до кімнатної температури.
  • Збити міксером до збільшення об’єму.
  • Розкласти по формочках і залишити до застигання.
  • При подачі прикрасити по своєму смаку свіжими фруктами або вершками.
  • Натуральний яблучний мус

    Яблучний мус без використання яких-небудь загусників.

    Список інгредієнтів:

    • Яблука свіжі – 500 р.
    • Вода – 250 мл
    • Цукор – 150 р.
    Дивіться також:  Шоколадний торт з горіхами

    Спосіб приготування:

  • Антонівку чи інший сорт зрілих зернистих яблук очистити від жорсткої шкірки і насіння.
  • Довільно нарізати їх, залити склянкою води і тушкувати під кришкою до м’якості.
  • М’які яблука охолодити і розтерти в пюре.
  • Яблучну масу охолодити, всипати до нього цукор і збити до білого стану.
  • Остудити в холодильнику і подати до столу.