Яблучний пудинг

39fe4e82e5d3844e0e0d142f83a1a6b2 Яблучний пудинг

Пудинг – страва британської кухні, що складається з незбираного молока, цукру, борошна і збитих яєць. Готують його на пару або запікають у формах-кексницах, рясно обсыпанных борошном або панірувальними сухарями. В залежності від вибраного рецепту, страву подають гарячою або охолоджують перед вживанням.

Початкові варіанти пудингу не мали в своєму складі фруктових інгредієнтів. У них додавали мало цукру і яєць. По суті, це було щось на зразок желе на основі завареною борошна. Існували навіть пудинги для других страв з м’яса, птиці, субпродуктів і риби.

Проте з часом навіть у аскетичній британської кухні віддали перевагу солодким десертів. У зв’язку з чим спосіб приготування пудингу зазнав значні зміни. Його склад збагатили сухофруктами, горіхами, фруктовими та ягідними соками пюре. В пудингу стало більше яєць, роблять його більш пишним і соковитим. Десерт тепер рідко готують на пару, частіше запікають до рум’яної скоринки.

Існує безліч оригінальних рецептів приготування пудингу на фруктовій основі. У даній статті буде розказано про яблучному пудингу – ніжному блюді з м’яким смаком і ніжною консистенцією.

Класичний яблучний пудинг

Повітряний пудинг, який з однаковим успіхом можна готувати на пару і в духовці.

Список інгредієнтів:

  • Яблука стиглі – 700 р.
  • Цукор – 150 р.
  • Молоко житное – 100 мл
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 100 р.
  • Сухарі для обсипання (при запіканні).
  • Яйце куряче – 2-3 шт.
  • Масло вершкове – 70 р.
  • Лимонний сік – 10-20 мл
  • Розпушувач – 1 уп.
  • Сіль.
  • Пудра цукрова для подачі.

Спосіб приготування:

  • Филетировать яблука. Очистити шкірку, видалити серцевину з насінням.
  • М’якоть дрібно нарізати, покласти в сковороду з вершковим маслом. Залити 40-50 мл води і тушкувати до м’якості.
  • В кінці влити лимонний сік і всипати цукор. Фрукти зняти з плити, коли цукор розчиниться.
  • Припущені яблука повністю остудити і розім’яти товкачиком. Покласти до них курячі жовтки.
  • Білки збити з сіллю до отримання сметанообразной маси.
  • До яблук вмішати борошно, розпушувач, корицю, дві ложки вершкового масла. Поступово ввести білкову суміш.
  • Форми змастити жиром, добре обсипати сухарями.
  • Влити в них пінисте тісто до половини обсягу.
  • Духовку прогріти до 200 градусів протягом як мінімум 10 хвилин. Поставити форми з пудингом і готувати 10 хвилин.
  • Коли пудинги піднімуться, знизити температуру до 180 градусів і запікати ще 10 хвилин. Під час приготування не відкривати дверцята.
  • Охолоджений десерт присипати цукровою пудрою.
  • Дивіться також:  Корзинки з кремом

    Яблучний пудинг з горіхами і сухофруктами

    Легкий святковий десерт для дитячих заходів.

    Список інгредієнтів:

    • Яблука сорту «Антонівка» — 500 р.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Горіх кешью – 40 р.
    • Родзинки чорний – 40 р.
    • Борошно пшеничне – 200 р.
    • Цукор – 100 р.
    • Чорнослив – 5 шт.
    • Розпушувач – 1 уп.
    • Імбир сушений – 0,25 ч. л.
    • Горілка – 20 мл
    • Сметана – 100 р.
    • Борошно – 2 ст. л.
    • Сіль.
    • Сухарі для обсипання.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сода – 1 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • Жменю родзинок і горіхів, кілька плодів чорносливу замочити в теплій воді. Через 20 хвилин ретельно промити і перебрати. Залити сиропом з 50 мл води, 50 г цукру і 50 г горілки.
  • Пачку масла підморозити до стану «альденте», тобто, щоб її можна було легко натерти на тертці. Подрібнити.
  • До повітряного маслу всипати сметану, розпушувач, цукор, яйце, імбир і борошно. Змішати круте тісто і ретельно вимісити, відбиваючи його про дошку.
  • Обернути кого двома шарами харчової плівки, охолодити в холодильнику протягом 20 хвилин. Перекрутити в м’ясорубці і розділити на дві нерівні частини.
  • Очищені яблука разом з заспиртованими сухофруктами стушкувати в невеликій кількості води. Розім’яти до стану пюре, влити 1-2 л. розведеною у воді борошна і уварити. Остудити.
  • На дно змащених форм висипати терте тісто до половини обсягу.
  • Зверху налити фруктового пюре і знову присипати крихтою з тіста.
  • Запікати при 180 градусах протягом 25 хвилин.
  • При подачі присипати цукром.
  • Шоколадний яблучний пудинг

    Ароматний пудинг з какао, шоколадними краплями і готовим повидлом.

    Список інгредієнтів:

    • Борошно – 300 р.
    • Яблучне повидло – 200 р.
    • Яйця курячі – 4 шт.
    • Цукрова пудра – 100 р.
    • Вершки – 50 мл
    • Какао-порошок натуральний – 50 р.
    • Розпушувач – 1 уп (10 р.).
    • Цукор – 100 р.
    • Шоколадні краплі для випічки – 50 р.
    • Ароматизатор за бажанням.
    Дивіться також:  Торт Ковбаска з печива

    Спосіб приготування:

  • Збити цукор і чотири яйця в пишну піну. Поступово додати розпушувач, натуральне какао і борошно.
  • Яблучне повидло розмішати з 50 мл. вершків.
  • З’єднати обидві частини і вимісити пишне пінисте тісто.
  • Прогріти духовку до 200 градусів. Поставити в неї форму з маслом на 1 хвилину.
  • Обсипати сухарями, наполовину залити тестом.
  • Спекти за 15 хвилин.
  • При подачі посипати цукровою пудрою.