Ягідний торт

0083eb56ceaba3003d1acc654ddf47ec Ягідний торт

Ягідний торт – це ніжний десерт, як правило, приготований з пишного бісквіта, прослоенного фруктово-ягідним наповнювачем в поєднанні з сирним або вершковим кремом. Іноді бісквітну заготівлю не ділять на коржі, а спочатку запікають з цілими ягодами або джемом.

Декорують таке частування зазвичай розкішної кремовою шапкою з розсипом цукатів, крапель глазурі, шоколадних пластівців і інших прикрас. Десерт також може постати у вигляді апетитного чізкейку з желейною поверхнею на основі соку або пюре. Принадність подібних рецептів у тому, що вони значно проое класичних рецептів. Серед них зустрічаються варіанти без випічки і з повною відсутністю будь-якої термічної обробки продуктів.

Різноманіття ягідних тортів часом вражає уяву. Серед них можна знайти як прості рецепти-п’ятихвилинки, так і справжні витвори кондитерського мистецтва, гідні красуватися на найрозкішніших святкових столах. Як можна приготувати ягідний торт, докладно розказано трохи нижче.

Ягідний торт зі смородиною

Класичний рецепт недорогого і дуже простого торта з коржами з пишного сметанного бісквіта. Ягоди сюди підходять будь-які, але краще вибирати кислі.

Важливо! Соду необхідно класти в кінці замісу тіста, відразу після додавання всієї муки.

Список інгредієнтів:

Бісквіт:

  • Сметана – 200 р.
  • Смородина – 200 р.
  • Цукор – 150-200 р.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Яйце куряче – 2-3 шт.
  • Борошно – 2 ст. або 200-300 р.
  • Сіль.

Крем і просочення:

  • Згущене молоко з ароматом тірамісу – 100-150 р.
  • Сметана вищої жирності – 200 р.
  • Ванілін за бажанням.
  • Цукрова пудра за бажанням.
  • Горілка, лікер – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л. без гірки.
  • Сік ягід або сироп – 80 – 100 мл

Для прикраси:

  • Набір кондитерського конфетті – 10 р. або
  • Молочний шоколад – 50 р.
Дивіться також:  Еклери з заварним кремом

Спосіб приготування:

  • Розмішати яйця з усім кількістю цукру і сметани. Повинна вийти однорідна, злегка пузириться маса.
  • Всипати туди сіль і поступово всипати борошно. Вимісити густе тісто (як сметана 30 %). Всипати соду і ще раз перемішати.
  • Спекти бісквіт при 190 градусах протягом 40 хвилин. Форма повинна бути теплою, а духова шафа попередньо прогрітий.
  • Готовий бісквіт дістати з духовки і на 10 хвилин прямо у формі накрити вологим бавовняним рушником. Це запобіжить утворенню зверху жорсткої підсушеної кірки.
  • Свіжі ягоди промити і повністю висушити на серветці. Змішати з тестом.
  • Якщо використовуються морожені ягоди, то їх потрібно відцідити від соку. Рідина стане основою для просочення.
  • Щоб зробити сироп для просочення потрібно підігріти злегка уварити ягідний сік разом з цукром (пудрою) і лимонним соком. Остудити і змішати з ложкою алкоголю.
  • Для крему Сметану потрібно заздалегідь підсушити. Для цього її потрібно викласти в щільний шматок марлі та туго перев’язати, сформувавши знизу кульку. Отриману «бомбочку» підвісити на ніч над будь широкої ємністю, щоб в неї збиралася стікає сироватка.
  • Щільну сметану збити зі згущеним молоком, пудрою і ароматизатором. Перекласти масу в невеликий кондитерський корнет з фігурною насадкою «зірочка».
  • Остиглий бісквіт нарізати на два коржа і просочити ягідним сиропом.
  • Зверху з крему зробити велику шапку з піками. За бажанням поверхню ягідного торта можна присипати готовими кондитерськими прикрасами або пластівцями молочного (або темного) шоколаду.
  • Торт повинен настоятися хоча б одну годину.
  • Ягідний торт без випічки

    Рецепт повсякденного десерту з підручних продуктів. Дл нього бажано брати солодкі ягоди або рівну суміш з кислими.

    Список інгредієнтів:

    • Печиво пряжене молоко – 500 р.
    • М’який сир – 200 р.
    • М’який сир – 200 р.
    • Мак – 1 ст. л.
    • Масло вершкове – 100 – 150 р.
    • Желатин – з розрахунку на 1 кг продукту.
    • Цукрова пудра – 150 р.
    • Черешня заморожена – 200 р.
    Дивіться також:  Цукерки з дитячої суміші

    Спосіб приготування:

  • Замочити желатин. Злити з розмороженої черешні сік в окремий посуд.
  • Ягоди уварити з цукром або пудрою. Третина замоченого желатину розвести в соку. При малому обсязі долити 50-80 мл води.
  • Готові ягоди повністю остудити.
  • Змішати в пластичну масу сир і сир. Додати зерна маку, уварену черешню і розведений желатин. Ретельно перемішати.
  • Все печиво скласти в щільний пакет і змолоти качалкою в дрібну крихту. З’єднати з м’яким маслом і вимісити пластичну масу – основу для торта.
  • Бісквітну масу розподілити по дну форми. Повинен вийти шар товщиною в 1 см.
  • Далі викласти сирно-сирний шар (3-4 див). Останнім тонким шаром (0,5 див.) заливається ягідне желе.
  • Торт потрібно залишити в холодильнику на 2 години для остаточного застигання желатину.
  • Зверху десерт можна додатково прикрасити збитими вершками, пластівцями шоколаду та ін. декоративними елементами.
  • Ягідно-шоколадний торт «Фантазія»

    Неймовірно повітряний десерт для романтичної вечері або теплого родинного свята.

    Список інгредієнтів:

    Для вершкового шару і безе з ягодами:

    • Тонке бісквітне печиво – 200 р.
    • Білки – 8 шт.
    • Цукрова пудра – 100 р.
    • Лимонний сік – 1 ч. л.
    • Горіхи – 50 р.
    • Вершки вищої жирності – 500 мл
    • Ягідний мікс «Лісовий» — 500 р.

    Для шоколадної підливи:

    • Вершки вищої жирності – 150 мл
    • Вода холодна – 40 мл
    • Шоколад – 1,5 плитки.
    • Масло вершкове – 30-40 р.
    • Кавовий лікер – 2 ст. л.
    • Мед або цукрова пудра.

    Спосіб приготування:

  • Охолодити шість білків і збити до твердих піків. Всипати до них розчинну каву, цукрову пудру і товчені горіхи. Влити 10-15 мл (не більше 2 ст. л.) лимонного соку. Обережно перемішати.
  • На деко покласти пергамент і відсадити на нього невеликі тістечка безе. Запекти при 150 градусах протягом години-півтори.
  • В кінці, коли заготовки візьмуть свою остаточну форму, дверцята духової шафи можна буде злегка відкрити, щоб пішла зайва волога і тістечка вийшли більш хрусткими.
  • Безе зняти разом з пергаментом. Відокремити кожну штучку і залишити на листку остигати. Складати в миску один на одного їх не можна.
  • Заздалегідь охолодити вершки, збити їх в пишну масу. До неї додати приблизно дві третини подрібнених безе.
  • Ягідний мікс пюрировать в блендері. Два білки збити з цукровою пудрою і з’єднайте з приготованою основою.
  • Форму для тортів вистелити харчовою плівкою (щоб було легше дістати десерт) і викласти її дно бісквітними печивом. Поверх них розподілити спочатку третину вершків з безе, потім стільки ж ягідної маси.
  • Далі знову послідовно йдуть: печиво, вершки з безе, ягоди. Верхній шар складається з вершкової маси, присипаній бісквітної крихтою і шматочками залишилися тістечок безе. Додатково його можна прикрасити великими пластівцями шоколаду або мигдальними пелюстками.
  • Зібраний торт закрити зверху плівкою і відправити в холодильник для просочення.
  • У сотейнику підігріти вершки з водою і медом (цукровою пудрою). Повільно довести до кипіння, після покласти масло, тертий шоколад, лікер. Зняти з плити, як тільки розплавиться шоколад. Готовий соус остудити до 40 градусів.
  • Просякнуте торт перед подачею декорувати цілими ягодами і полити остившім шоколадним соусом.