Як приготувати грибний суп

ec499e438b02f94e65d6ac3dd8d85657 Як приготувати грибний суп

Грибний суп – це дуже багатолике блюдо. Під цим невеликим словосполученням ховається безліч найрізноманітніших і відмінних один від одного рецептів. Серед них підходящий варіант для себе обов’язково знайдуть прихильники вегетаріанства, любителі ситної домашньої їжі і цінителі ресторанних делікатесів.

Грибний суп можна зварити на воді, бульйоні з птиці, м’яса або риби, молоці або вершках. Для приготування страви використовуються будь-які їстівні гриби, неважливо свіжі, сушені або мариновані. Найбільш духмяне страву виходить з диких лісових грибів. У зимовий період частіше готують з тепличних гливи та шампіньйонів, сушених продуктів і солінь. Недолік «грибного» смаку у таких страв компенсують додаванням більшої кількості пряних трав, спецій, особливих ароматичних інгредієнтів. Наприклад, білого вина, винного оцту, деяких сирів і т. д.

Гриби добре поєднуються практично з усіма продуктами харчування, тому в складі рецепту грибного супу можна зустріти абсолютно будь-які компоненти. З цим блюдом можна експериментувати і отримувати цікаві та смачні результати.

Грибний суп з квасолею

Просте сільське блюдо, приготувати яке під силу навіть зовсім недосвідченому кулінару. У деяких джерелах його ще називають «чорним супом», так як зазвичай основними інгредієнтами страви ставали яловичина, лісові гриби і звичайна зернова квасоля (червона, чорна). Таке поєднання при варінні давало дуже темний бульйон.

Для супу беруть будь-який вид квасолі – суху зернову, консервовану, свіжу або взагалі стручкову. Сухі зерна попередньо замочують на 2 або 3 години, щоб скоротити фінальну варіння. У класичному рецепті в страву не додається картопля, його роль якраз і грає квасоля. Однак якщо таке рішення незвично, то його цілком можна використовувати.

Інгредієнти на 3 л. супу:

  • Яловичина на кістці – 500 р.
  • Борошно пшеничне — 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Гриби свіжі – 300 р.
  • Квасоля біла консервована – 300 р.
  • Цибулина – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень свіжа, сіль і спеції за смаком.
  • Вода – 2 л
Дивіться також:  Гороховий суп

Приготування:

  • У воді протягом години відварюється яловичина на кості. Повинен вийти насичений бульйон.
  • Кістки вибираються, а м’ясо ріжеться на шматочки.
  • Гриби перебирають і ріжуть на великі частини. Якщо вони молоді і маленькі, то залишають як є.
  • Ріпчасту цибулю і моркву шаткують півмісяцями.
  • У глибокій сковороді розпускають все вершкове масло, пасерувати в ньому цибулю і моркву до отримання золотистого кольору.
  • До овочів додають гриби і продовжують обробку.
  • До масі на сковороді вводять 2 ст. л. пшеничного борошна, добре перемішують і тримають на вогні 2-3 хвилини. Потім розводять бульйоном.
  • Після загустіння всі переливають вміст сковороди в каструлю.
  • За смаком додають сіль, спеції і зелень, проціджену від розсолу консервовану квасолю.
  • Варять на невеликому вогні ще близько 10-15 хвилин і знімають з вогню.
  • Грибний крем-суп з морепродуктів і сиром

    Такий суп навряд чи зустрінеш на повсякденному столі. Цей вишуканий рецепт ідеальний для легкого романтичної вечері або дружніх посиденьок, на яких господиня хоче похизуватися перед гостями своїми кулінарними талантами. Незважаючи на заковыристость назви, технологія приготування грибного супу гранично проста. Так і компоненти для нього можна легко знайти в будь-якому магазині середнього класу.

    Як морепродуктів використовуються креветки і мідії. Перші надають страві виражений солодкуватий присмак, а другі – легку горіхову ноту. Якщо такий набір не підходить, то їх легко замінити на островатую м’якоть кальмара, ситних маленьких каракатиць та інші морепродукти.

    Зелень також підійде будь-якого виду. Однак якщо хочеться пікантності, то краще віддати перевагу не рядовим петрушці і кропу, а більш витонченим розмарину, чебрецю і т. п.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Гриби свіжі – 500 р.
    • Мідії варено-морожені – 200 р.
    • Креветки варено-морожені – 200 р.
    • Вино біле 150 мл
    • Вершки жирні – 200 мл
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Зелень, сіль і спеції за смаком.
    • Мускатний горіх.
    • Імбир сушений або свіжий.
    • Селера – 1 невеликий бульбу або кілька стебел.
    • Бульйон м’ясний – 1 л.
    • Сир твердих сортів – 50-100 р.
    Дивіться також:  Солянка

    Приготування:

  • Гриби відварити до напівготовності.
  • У сковороді відповідного розміру або безпосередньо у каструлі розтопити все кількість вершкового масла. Обсмажити в ньому гриби, селеру і зелень.
  • Залити вміст посуду парою склянок бульйону і збити блендером в пюреобразную масу.
  • Поставити каструлю на невеликий вогонь, додати туди мускатний горіх, біле сухе вино, решту бульйону, імбир, сіль та інші спеції.
  • Перебрати морепродукти. У креветок видалити залишки панцира, у мідій – дихальця, схожі на клаптик мочалки. Нарізати на невеликі шматочки і додати в суп.
  • Варити близько 10-15 хвилин на середньому вогні, часто перемішуючи вміст. Вино має випаруватися.
  • Сир натерти на дрібній тертці. Частина всипати в каструлю, частину залишити для сервірування.
  • Витримати ще близько 5 хвилин і зняти з вогню.
  • Подавати, розливають у невеликі тарілки або глибокі піали, прикрасивши сиром і зеленню.
  • Грибний суп-крупянник

    Цей суп кожен варить по-своєму. Хтось робить «невагомий» бульйон з крихітними шматочками грибів і парою крупинок, а хтось готує густе і наваристое страву, мало чим відрізняється від другої страви.

    Грати з рецептом можна, але щоб отримати саме крупянник, потрібно виконати три правила:

  • Використовувати багато жирного темного м’яса на кістці (яловичину, баранину, свинину, качку).
  • Брати два види круп в будь-яких комбінаціях (гречка-рис, сочевиця-перловка, пшоно-перловка, рис-сочевиця та ін).
  • Не обсмажувати овочі, так як бульйон і так вийде дуже жирним за рахунок м’яса.
  • Інгредієнти на 3 л. супу:

    • Яловичина або свинина на кістці – 700 р.
    • Гриби сушені – 200 р.
    • Сочевиця – 100 р.
    • Перлова крупа – 100 р.
    • Морква – 1 шт.
    • Велика цибулина – 1 шт.
    • Картопля – 1-2 шт.
    • Коріння петрушки, кропу, пастернаку або кореневої селера.
    • Сіль, зелень, спеції за смаком.
    • Молоко – 1,5 ст.
    Дивіться також:  Суп лагман

    Приготування:

  • Заздалегідь замочити половину грибів в молоці. Другу частину змолоти в грибну борошно.
  • Яловичину промити, покласти в каструлю і залити приблизно 2 л. води. Варити бульйон на повільному вогні протягом години, знімаючи сіру піну.
  • У готовий бульйон з м’ясом додати нарізані на смужки гриби, промиті і перебрані крупи, обережно всипати грибну борошно.
  • Нашаткувати овочі.
  • Через 10 хвилин варіння на середньому вогні додати в суп картопля, колечка коріння, цибулю та моркву, сіль і спеції.
  • Варити до готовності картоплі.
  • Подавати зі сметаною, зеленню та маслом.