Як зробити омлет

5d84cf6d23ed3d864c465de597687b1f Як зробити омлет

Ранок починається не тільки з кавою, але і з сніданку. Причому бажано, щоб подається страва була не тільки смачною, ситною, і швидким у приготуванні, але і містив усі необхідні для організму поживні речовини. Адже попереду насичений трудовий день і енергії буде потрібно дуже багато. Скромний домашній сир зі сметаною або бутерброд на швидку руку – це не вихід.

В більшості своїй, зупиняють свій вибір на омлеті. Це блюдо складається з злегка збитих з молоком яєць, приготованих на сковорідці або запечених в духовій шафі. Крім перерахованих інгредієнтів, в нього можуть додавати сир, майонез, сухі і свіжі пряні трави, бекон, відварне м’ясо, пасеровані овочі.

За своїм виглядом омлет також дуже різний. Він може бути схожий на повітряну овочеву запіканку, лазанью під хрусткою сирною скоринкою, тонку щільну піцу або ніжне «тремтливе» желе. На створення цього легкого і поживної страви зазвичай потрібно від 5 до 15 хвилин, в залежності від рецепту.

Приклади рецептур

Варіант 1 Просто омлет

Рецепт для створення самого звичайного рядового омлету без всяких витребеньок. Якщо використовувати всі інгредієнти, то вийде блюдо з щільною текстурою. Любителям ніжного і м’якого страви слід виключити зі списку продуктів 3 і 4 пункт. Час приготування 5-8 хвилин.

Інгредієнти:

  • 2 яйця,
  • 1 ст. молока,
  • 1 ст. л. майонезу,
  • 1 ч. л. борошна.
  • Сіль і перець за бажанням.
  • Твердий сир і зелень за бажанням.
  • Масло вершкове або рослинне для смаження.

Приготування:

  • Збити віночком яйця, спеції і молоко.
  • Розігріти олію на сковорідці.
  • Влити в посуд яєчно-молочну суміш.
  • Залишити під кришкою до тих пір, поки маса не загусне.
  • Всипати за смаком тертий твердий сир і дрібно посічену зелень, перемішати з загуслим омлетом.
  • Залишити під кришкою на 1-2 хвилини. Блюдо готове.
  • Дивіться також:  Паштет з авокадо

    Варіант 2 Повітряний

    Для овочевої начинки використовуються будь-які доступні по сезону овочі та зелень: помідори, кабачки, морква, квіткові стрілки цибулі, часник, зелений горошок, стебла і коріння селери, зерна кукурудзи, солодка паприка. Морква, кабачки цукіні нарізати на тонкі стрічки овочечисткою, коріння і стебла селери ріжуть кубиками або шинкують на стрічки або соломку.

    Час приготування 10-15 хвилин.

    Інгредієнти:

    • 3 яйця,
    • 1,5 ст. молока,
    • 1 ст. л. вершкового масла,
    • Невелика цибулина або пара квіткових стрілок цибулі,
    • 1 помідор,
    • 2 ст. л. зеленого горошку.
    • Сіль і приправи за смаком.

    Приготування:

  • На середньому вогні розігрівається сковорідка з поміщеним в неї шматочком вершкового масла.
  • В пряжене масло викладаються частини квіткових стрілок або тонкі півкільця цибулі.
  • Після того, як цибуля стане м’яким, до нього додається ошкуренный і дрібно нарізаний помідор.
  • В останню чергу вводять зелений горошок.
  • Яйця злегка збивають з молоком, спеціями і заливають цією сумішшю пасеровані на вершковому маслі овочі.
  • Омлет готують під кришкою протягом 5 хвилин на середньому вогні. Як тільки суміш перестане бути рідкою зверху – страва готова.
  • Американський Варіант 3

    Цей ситний омлет з м’ясним наповнювачем ідеально підходить людям, які віддають перевагу жирну калорійну їжу. З м’ясних продуктів беруть відварне або запечене м’ясо, птицю. Нерідко використовують залишилися від вчорашнього вечері відбивні або шматочки жаркого.

    Таке страву бажано врівноважити легким овочевим салатом або з гарніром злегка погашених горошку і моркви, цвітної капусти або брокколі, приправлених маслом і соком лимона зеленних культур.

    Час приготування-15 хвилин.

    Інгредієнти:

    • 2-3 смужки бекону або 3-4 шматочка варено-копченої грудинки,
    • 3-4 яйця,
    • 1,5 ст. молока,
    • 1 ст. л. борошна,
    • Зубок часнику,
    • За смаком 1 ч. або ст. ложка томатного пюре (пасти) або 1 стиглий помідор,
    • 100 р. готової свинини або яловичини або шматочок відвареної птиці.
    • Спеції за смаком.
    Дивіться також:  Язик в желе

    Приготування:

  • На розігріту сковороду кладуть нарізаний на дрібні кубики бекон і доводять його на середньому вогні до прозорості і витоплювання сала.
  • До добре прогрітому бекону вводять часникове пюре.
  • Коли часник придбає карамельний відтінок, посуд додають ошкуренный і нарізані помідори або томатну пасту.
  • Потім настає черга подрібненого м’яса.
  • Поки йде процес обжарювання, готується заливка. Для цього ретельно збивають вінчиком всі компоненти – молоко, майонез, борошно, спеції і яйця.
  • Сполучені інгредієнти залишають під кришкою на середньому вогні ще на 5-10 хвилин. Також сковорідку можна помістити на 5 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
  • Як видно із запропонованих рецептів, технологія створення страви в кожному з них практично ідентична. Основу страви складають курячі яйця, збиті з молоком або вершками, змінюється лише склад овочевих і м’ясних інгредієнтів. Два головних компонента ідеально поєднуються з більшістю продуктів харчування, тому як страва, омлет дуже багатоликий.

    Така різноманітність способів створення страви відкриває широкий простір для особистих кулінарних експериментів. Поєднуючи різні види сирів, м’яса та морепродуктів, грибів і зелені можна домогтися від простого по суті страви незвичайного смаку і аромату. Укупі з грамотною сервіровкою, простий омлет власного виготовлення стане шедевром, гідним ресторанних меню.