Закуски з креветками

e9c1eeeabc235dd7f365dbf08d01e885 Закуски з креветками

Закуски з креветками популярні не тільки в пору загальних свят, але й у цілком звичнішого трудові дні, коли хочеться приготувати що-небудь смачне та вишукане. Завдяки своїй незвичайній солодкуватому смаком, ніжний, легко впізнаваний аромату дарів моря і щільної волокнистої текстурі креветки здатні перетворити навіть просте поєднання інгредієнтів. Причому експериментувати з ними можна круглий рік, адже на прилавках магазинів вони доступні майже цілий рік.

У продажу можна знайти різні види креветок, від гігантських королівських, порівнянних за розмірами з невеликими омарами, до зовсім крихітних морепродуктів, з масою не більш 20 р. Найбільшою популярністю користується варено-морожений напівфабрикат з масою креветок в ньому від 40 до 60 р. і очищені шийки в фасовці по 200-400 р.

Перевага перших в тому, що, незважаючи на пройдену термічну обробку, креветки в панцирі практично повністю зберігають всі соки і природні аромати. Вже очищені шийки таким привабливим букетом похвалитися не можуть, зате значно економлять час на приготування страв.

Для створення закусок використовують цілі креветки та «фарш» з шийок. Солодкуватий смак дарів моря дозволяє комбінувати їх з багатьма делікатесними продуктами – червоною рибою, ікрою, м’якими сирами, горіхами, грибами, курячими яйцями, овочами і білим м’ясом.

Існує сотні рецептів закусок, далі представлено кілька рецептів, які можна без особливих витрат відтворити в місцевих умовах.

Креветка на шпажці

Золоте правило закусок і салатів звучить як «КСС» — кисле, солоне, солодке. Тобто, щоб отримати збалансований смак, в одному блюді потрібно зібрати по одному кислого, солоного і солодкого продукту, розбавивши їх чим-небудь нейтральним. У креветок виражений солодкуватий присмак, тому їх можна доповнити оливками, лимоном і лаймом, яблуком, соліннями, пряними видами сиру. Збалансувати смак закуски допоможуть свіжий хліб, грінки, овочі, м’які сири і сир.

Нижче представлений дуже простий варіант закуски з обсмаженої в соєвому соусі креветки, доповненої шматочком яблука і грінки. Замість запропонованих продуктів можна використовувати оливки, маслини, сирний сир, огірки солоні, мариновані гриби і т. д.

Дивіться також:  Форшмак класичний

Креветки для шпаг потрібно підібрати дрібні по 20-40 р. вагою, інакше закуску буде незручно їсти.

Список інгредієнтів:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Креветки дрібні – 12 шт.
  • Яблуко кисле – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сіль.
  • Перець чорний.
  • Білий хліб – 200 р.
  • Бульйонна приправа куряча – 1 ч. л.
  • Олія рослинна.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Зелень сушена – за бажанням.

Спосіб приготування:

  • Вмочити розморожені і підсушені креветки в яйце і борошно, обсмажити до хрускоту в добре розпеченому маслі з влите ложкою соєвого соусу.
  • Приправити і посолити за смаком. Гарячі креветки, за бажанням, можна обсипати кунжутом.
  • Велике яблуко ошкуріть, м’якоть за допомогою спеціальної форми нарізати на однакові кубики. Відразу побризкати лимонним соком, щоб м’якоть не потемніла.
  • Білий хліб нарізати кубиками, підсушити в прогрітому духовій шафі, після зсипати в рукав для запікання, додати трохи бульонной приправи і перемішати.
  • Спецій повинно бути небагато, доводити до стану «кириешек» не потрібно, так як грінки повністю заглушать смак інших компонентів.
  • Охолоджені інгредієнти нанизати на шпажки (по одній грінці, кубику яблука і креветці в клярі).
  • Креветки з сирним сиром

    Легка закуска на сирних крекерах.

    Список інгредієнтів:

    • Сирні крекери – 12 шт.
    • Креветки – 12 шт.
    • Сирний сир – 200 р.
    • Часник – 1 шт.
    • Зелений кріп – 10 р.
    • Помідор – 1 шт.
    • Сіль.
    • Перець чорний.
    • Лимонний сік – 1 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • Сирний сир розтерти в щільну масу, додавши рубаного кропу, чорного перцю, часнику, лимонного соку і солі.
  • Відварені або смажені креветки дрібно нарізати і змішати з сирною масою. Також їх можна використовувати в цілому вигляді.
  • На крекер покласти цілу креветку (якщо ще не додана в сир) і вкрити її столовою ложкою сирної маси.
  • По центру чайною ложкою зробити невелике поглиблення і покласти туди три-чотири кубики свіжого помідора або солодкого болгарського перцю. Доповнити композицію крихітної гілочкою кропу.
  • Перед подачею присипати чорним перцем.
  • Човники з креветками

    Ситна закуска з креветочним «фаршем». В якості основи можна брати булочки для хот-дога і гамбургерів, кружечки багета і житні грінки. Компоненти начинки дрібно ріжуть або подрібнюють на м’ясорубці.

    Дивіться також:  Варення з кабачків

    Список інгредієнтів:

    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Креветки – 300 р.
    • Петрушка свіжа – 10 р.
    • Ананаси консервовані – 100 р.
    • Картопля або рис – 70-100 р.
    • Майонез – 100 р.
    • М’який плавлений сир – 80 р.
    • Зелена цибуля – 30 р.

    Спосіб приготування:

  • Відварити креветки зі спеціями, остудити і перекрутити разом з вареним яйцем, консервованими ананасами, зеленою цибулею і ошпаренной окропом зеленню петрушки.
  • Додати до маси одну картоплину, натерту на буряковій тертці.
  • Заправити «фарш» плавленим сиром навпіл з майонезом. Можна влити пів чайної ложки яблучного оцту (соку лимона).
  • Підсушити на сковорідці з тонким шаром масла дюжину товстих шматків багета (з двох сторін).
  • Остудити хліб, вибрати частину м’якоті або продавити поглиблення за допомогою чайної ложки.
  • Покласти в нішу 2-3 ч. л. начинки, зверху присипати тертим сиром і меленим перцем. Можна покласти цілу креветку.
  • Прикрасити зелень, колечками маслин.
  • Тости з креветками в томатному соусі

    Тости з домашнім томатним соусом, свіжою зеленню і смаженими креветками. Хрін в соус додавати за смаком.

    Список інгредієнтів:

    • Креветки – 12-24 шт.
    • Салатна суміш – 100 р.
    • Хрін тертий – 0,5-2 ч. л.
    • Базилік, петрушка – по 10 р.
    • Помідори – 2 шт. (200 р.)
    • Перець солодкий жовтий – 2 шт. (200 р.)
    • Цибуля – 100 р.
    • Чорний перець.
    • Сіль.
    • Морква – 100 р.
    • Бальзамічний Соус – 1 ч. л.
    • Соус соєвий – 1 ст. л.
    • Олія рослинна.
    • Хліб для тостів (житній, білий).
    • Часник – 2 шт.

    Спосіб приготування:

  • Посмажити тости, просушити на паперових рушниках, натерти свіжо розрізаною часточкою часнику або додати його в томатний соус.
  • Обшпарити окропом пару помідорів, стручки наколотого перцю занурити в крутий окріп на 5 хвилин. Якщо шкірка від солодкого перцю не відокремиться, то обпалити стручки над пальником.
  • Обсмажити овочі в олії, додавши кубики цибулі і подрібнену на сирному профілі морква (найменший). Посолити, приправити, влити бальзамічного соусу і випарити.
  • У кінці покласти тертого хрону, часнику, зелені.
  • Розім’яти м’ялкою до отримання грубозернистим маси. Остудити до прийнятної температури і змішати з салатною сумішшю і рубаною зеленню.
  • Намазати тости томатним соусом зі свіжої зеленню, зверху покласти обсмажені креветки. Скропити лимонним соком.
  • Дивіться також:  Грибна ікра

    Рулетики з листкового тіста з креветками

    Гаряча закуска з креветками у вигляді невеликих рулетиків з листкового тіста, обсмажені у фритюрі. Щоб блюдо вийшло з першого разу, треба розкачати пласт як можна тонше. Тісто має буквально просвічуватися.

    Список інгредієнтів:

    • Тісто листкове – 200 р.
    • Масло рослинне – 200 мл
    • Сир Моцарелла – 150 р.
    • Пекінська капуста – 200 р.
    • Хрін тертий або імбир – 1 ч. л.
    • Курятина – 200 р.
    • Гриби – 200 р.
    • Креветки – 300 р.
    • Соус соєвий або бальзамічний.
    • Сіль.
    • Чорний перець.

    Спосіб приготування:

  • Обсмажити цибулю, креветки і гриби. До цих продуктів також можна додати і курятину, але щоб блюдо не вийшло занадто жирним, грудку краще відварити.
  • Натерти сир, нарізати тонкою соломкою пекінську капусту.
  • Інгредієнти начинки перед з’єднанням остудити до 30 градусів (інакше відразу розплавиться сир).
  • Змішати разом соломку з курячої грудки і пекінської капусти, обсмажені гриби, нарізані креветки і цибулю, тертий сир і хрін. Заправити соєвим соусом, спеціями і сіллю.
  • Розкачати пластинку листкового тіста до найтоншого стану. Промазати тонким шаром начинки і скрутити рулет в три оберти. Більше не потрібно, так як виріб може не просмажиться до кінця.
  • Готову трубку нарізати на невеликі шматки по 10 див.
  • Розжарити 1-1,5 склянки олії і обсмажити в ньому закуску. Золотисті рулетики зняти на товстий шар паперових рушників і просушити з усіх боків.
  • Скласти на тарілку, прикрасити свіжими овочами та зеленню. Подати до столу з невеликими пиалками соусу.