Закуски з м’яса

7ede1475edd208c40d43acb58c9b5595 Закуски з мяса

Закуски з м’яса завжди прийдуть на допомогу в той самий момент, коли буквально за півгодини потрібно організувати багатий і барвистий святковий стіл. Асортимент таких страв настільки величезний, що важко навіть приблизно сказати скільки зараз існує подібних рецептів.

До закусок з м’яса відносять всілякі рулетики, конвертики, шашлички і канапе, фаршировані овочі, в яких м’ясні напівфабрикати виступають оболонкою або основним інгредієнтом. Також це запіканки з фаршу, відварне або печене м’ясо, нарізане порційно і подану з овочами і сиром.

В основному, закуски з м’яса подають в холодному вигляді, прикрасивши тертим сиром, рубаною зеленню, з нарізкою овочів. Іноді страви подають в теплому і навіть гарячому вигляді.

Нижче представлено п’ять простих рецептів з м’яса та напівфабрикатів, які прикрасять будь-який святковий стіл.

М’ясна Закуска «Шашлички в стрічці»

Блюдо, яке бажано подавати в теплому вигляді. Для його приготування знадобляться довгі дерев’яні шпажки і низька керамічна форма для випічки. Цибулини краще взяти невеликих розмірів – приблизно з голубине яйце.

Список інгредієнтів:

  • Фарш яловичий – 200 р.
  • Невеликі цибулини – 5-6 шт.
  • Фарш свинячий нежирний – 200 р.
  • Листкове тісто – 500 р.
  • Кінза або петрушка свіжа – 30 р.
  • Чорний перець.
  • Мускатний горіх.
  • Вино червоне – 100 мл
  • Цукор – 30 р.
  • Сіль.
  • Винний оцет – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  • За пару годин або на ніч замаринувати половинки маленьких цибулин в суміші терпкого червоного вина, солі, цукру й винного оцту.
  • Перемішати свинячий і яловичий фарш. Додати до нього одну натерту цибулину і дрібно порубану зелень кінзи або петрушки. Посолити, Поперчити. Приправити мускатним горіхом. Яйце фарш не додається!
  • З фаршу скачати невеликі кульки (інакше не встигнуть толком пропектися) і до пори відкласти їх убік.
  • Листкове тісто розрізати на стрічки 1-1,5 см. шириною. За смаком підсолити їх і присипати сушеними травами.
  • На шпажку нанизати кінець стрічки, потім м’ясний кулька, який вкрити зверху знову нанизаної тістовій стрічкою. Так повторювати до тих пір, поки не закінчиться шпажка.
  • Готові шашлички помістити у форму для випічки, змащену злегка на дні маслом. Запекти в духовій шафі протягом півгодини при температурі 180 градусів.
  • Дивіться також:  Млинці з печінкою

    Рулетики з яловичини з сиром і зеленню

    Невеликі яловичі рулетики з начинкою з кисломолочного сиру, корнішонів, оливок і свіжої зелені. Для сервірування потрібні пластикові шпажки.

    Список інгредієнтів:

    • Сиров’ялена яловичина – 300 р.
    • Сирний сир – 150 р.
    • Оливки без кісточок – 10 шт.
    • Огірки мариновані – 2 шт.
    • Кріп свіжий – 50 р.
    • Часник – 1-2 зубки.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Салатні листя для декорації.

    Спосіб приготування:

  • Шматок яловичини нарізати на тонкі пластинки.
  • В чаші блендера збити сирний сир з маринованими огірками, кропом і часником. Фарш змішати з дрібно нарізаними оливками. Посолити і поперчити.
  • На шматочок сиров’яленого м’яса покласти трохи начинки і скрутити його в мініатюрний рулетик. Щоб не розвернувся, сколоти його шпажкою.
  • Тарілку для подачі прикрасити салатними листям. Готові рулетики викласти по колу. В центр «квіточки» можна покласти маслини і оливки або красиво нарізані овочі.
  • Закуска з курки і лаваша

    Страва має відмінний смак, як в холодному, так і в гарячому вигляді. По суті, це лінива лазанья з 4 шарів, красиво нарізана на трикутники. Копчене м’ясо, сир і зелень — це рецепт базової начинки, яку можна доповнити за своїм смаком будь-якими інгредієнтами – солоними огірками, морською капустою, грибами, морквою по-корейськи і т. д.

    Список інгредієнтів:

    • Тонкий лаваш – 2 великих аркуша.
    • Копчене куряче філе – 2 шт.
    • Зелена цибуля – 50 р.
    • Сир бринза – 150 р.
    • Часник – 3-4 зубки.
    • Кріп або петрушка сушена – 1 ч. л.
    • Чорний перець.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Куряче філе дуже дрібно нарізати. Бринзу натерти на тертці. Лук порубати. Шматочок масла заморозити і подрібнити на тертці.
  • Змішати компоненти начинки разом, посолити і приправити. На кожні 3 ложки суміші додати ложку вершкового масла без гірки.
  • Листи лаваша розрізати на 4 частини (формат А4).
  • На перший лист викласти тонкий шар начинки, накрити другим і повторити все знову.
  • Отриману ліниву лазанью присипати зверху сіллю, сушеної зеленню і невеликою кількістю тертого вершкового масла.
  • Запекти при 200 градусах протягом 5-10 хвилин. Дістати з духовки і відразу нарізати на квадрати або трикутники.
  • Подавати до столу в гарячому або холодному вигляді.
  • Дивіться також:  Грибна ікра

    М’ясні мішечки з м’яким сиром, куркою та овочами

    Ефектне блюдо для творчих господинь. Потребує кропіткої і фактично ювелірної роботи. Для страви потрібно будь-які м’ясні напівфабрикати у великому батоні. Як шнурків для мішечка можна використовувати копчений мотузковий сир типу «Джил» або пір’я зеленої цибулі.

    Список інгредієнтів:

    • Натуральна шинка або молочна ковбаса – 400 р.
    • Редис – 3 шт.
    • Петрушка свіжа – 30 р.
    • Курка відварна – 200 р.
    • Пекінська капуста – 100 р.
    • Сир вершковий м’який – 150 р.
    • Маслини – 8-10 шт.
    • Сир копчений – 100 р.
    • Чорний перець.
    • Сіль.
    • Часник – 2 зубки.
    • Салатні листя для декорації.

    Спосіб приготування:

  • Батон м’ясного напівфабрикату розрізати гострим ножем на тонкі і великі кухлі. Якщо використовується натуральна шинка, то її потрібно злегка відбити через харчову плівку.
  • Для начинки дуже дрібно нашаткувати відварене куряче м’ясо, пекінську капусту, оливки, свіжий редис і петрушку. Компоненти змішати з вершковим сиром, розтертим часником і спеціями.
  • По краю м’ясного гуртка зробити невеликі вертикальні надрізи для «шнурка». Просмикнути в них по колу тонку сирну смужку.
  • У центр мішечка покласти одну-дві чайних ложки своєрідного салату. Підняти краю вгору і обережно стягнути вдетую стрічку. Зав’язати краю бантиком.
  • Начинені мішечки викласти на тарілку, прикрашену салатними листям. Щоб надати страві яскравості, поряд можна розташувати половинки яєць, різнокольорові помідори черрі, шматочки болгарського перцю.
  • Маринована яловичина в перці

    Відварна яловича вирізка, замаринована в пряному кисломолочному соусі. Подають до столу в половинках великого болгарського перцю, запеченої на грилі. Виходить дуже яскраво і красиво.

    Список інгредієнтів:

    • Яловича вирізка – 500 р.
    • Болгарський перець – 5-6 стручків.
    • Сметана 26 % жирності – 300 р.
    • Стручок перцю чилі – 1 шт.
    • Свіжа петрушка або коріандр – 50 р.
    • Кріп – 50 р.
    • Аджика грузинська – 2 ст. л.
    • Часник – 5 шт.
    • Сіль.
    • Мелений перець.
    Дивіться також:  Омлет в духовці

    Для варіння яловичини:

    • Горошини чорного перцю.
    • Коріандр цілий.
    • Горошини запашного перцю.
    • Сіль.
    • Лавровий лист.

    Спосіб приготування:

  • Цілі шматки яловичини відварити у воді з усіма спеціями і сіллю. Остудити і нарізати великими брусочками.
  • Зелень дрібно нарубати або відразу розтерти в ступці разом з сіллю і часником.
  • У сметану додати розтерту зелень і часник, пару столових ложок аджики, сіль, дрібно нарізаний стручок чилі, мелений перець і сіль.
  • У зроблений кисломолочний соус покласти брусочки яловичини, добре перемішати і залишити так на ніч або мінімум на три години.
  • Стручки солодкого перцю очистити від плодоніжок і насіння. Розрізати навпіл, злегка присолити і змастити рослинним маслом. Запекти на грилі до напівготовності.
  • Мариновану яловичину викласти у своєрідні натуральні форми. Подати до столу на великому блюді, прикрашеному листової зеленню.