Закуски з риби

e3d46abab56712fbb43f91c870fd0780 Закуски з риби

Закуски з риби – неодмінний атрибут святкового столу. У ресторанній подачі рибні страви виносять першими. Вони передують основна частування і розпалюють апетит запрошених гостей. В домашній кухні справи йдуть набагато простіше. Всі страви, крім десерту, подають відразу, формуючи щось на зразок шведського або фуршетного столу.

На домашніх святах закуски з риби відіграють одну з головних ролей. Це прикраса столу і делікатес, а також ідеальний супровід до спиртного. Барвисте асорті з декількох міні страв допоможе створити відчуття великого торжества навіть на самому скромному заході.

Закуски з риби дуже різноманітні. Серед рецептів можна знайти фаршировані овочі, морепродукти і яйця, тарталетки і рулетики з начинкою, мініатюрні бутерброди, салати-коктейлі та багато іншого. Існують дуже складні, так і відносно прості і доступні рецепти. Нижче можна знайти кілька простих рецептів, які будуть доречні на будь-якому столі.

Рулетики з крабових паличок з крілем

Кріль – це дуже дрібні креветки. Зазвичай він продається у вигляді пасти з майонезним або сирним соусом. Готові рулетки можна подати цілком, склавши їх в гору або красиво нарізати на маленькі роли. Якщо планується подавати страву в цілому вигляді, то кінці паличок можна запанірувати в тертому жовтку або дрібно порізаної зелені.

Список інгредієнтів:

  • Великі крабові палички – 200-300г.
  • Паста крилевая – 200 р.
  • Кріп або петрушка – 30 р.
  • Часник – 1-2 шт.
  • Жовток варений – 3-4 шт.
  • Майонез – 50 р.
  • Сіль.
  • Перець.

Спосіб приготування:

  • Змішати пасту з кріля з товченим часником і дрібно порізаної зеленню.
  • Обережно розгорнути палички і на отриманий лист тонким шаром нанести начинку.
  • Згорнути знову в рулет. Краї вмочити в майонез і запанірувати в тертому жовтку.
  • Подавати на плоскому блюді, склавши в гірку.
  • Дивіться також:  Бутерброди з ананасами

    Паштет з копченої скумбрії і авокадо

    Екзотична закуска для особливих випадків.

    Список інгредієнтів:

    • Скумбрія філе – 200 р.
    • Авокадо – 2 шт.
    • Тарталетки – 1-2 уп. або
    • Житні грінки – 10-15 шт.
    • Цибуля салатний червоний – 1 шт.
    • Гілочки кропу або фенхеля – 10 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Яблуко кисле – 1 шт.
    • Кунжут несмажена – 1 ст. л.
    • Сік лимона або оцет – 1-2 ст. л.

    Спосіб приготування:

  • Очистити авокадо і яблуко. Авокадо розім’яти виделкою, яблуко дрібно натерти на тертці (не буряковий, а сирний профіль). Фрукти змішати з лимонним соком або оцтом, щоб запобігти потемнінню маси.
  • Дрібно порубати скумбрію і з’єднати з фруктовою масою. Спробувати на смак, досолити і злегка поперчити.
  • Розкласти закуску з великим тарталеткам. Щедро присипати насінням кунжуту або кедровим горіхом, прикрасити гілочками кропу і майонезными візерунками.
  • Паюсна ікра у фритюрі

    Паюсну ікру і молоки не можна купити в магазині, однак це не привід відмовлятися від апетитних «снеків». У сезон їх завжди можна купити «в комплекті» з річковою рибою.

    Список інгредієнтів:

    • Паюсна ікра, молоки – 1 кг.
    • Яйце куряче – 1-2 шт.
    • Борошно – 4 ст. л.
    • Молоко – 50 мл
    • Сіль.
    • Перець чорний, червоний.
    • Зелень за бажанням.
    • Олія для смаження.

    Спосіб приготування:

  • Промити субпродукти і просушити на паперових серветках.
  • Збити яйце зі щедрою порцією солі, спецій і молоком. Маса повинна вийти густий.
  • Вмочити шматочок ікри або молочка в яєчно-молочну суміш, потім в борошно. Так повторити 2-3 рази.
  • Розжарити масло і кинути туди підготовлений шматочок. Бажано відразу багато не кидати, щоб всі просмажене рівномірно.
  • Дістати субпродукти шумівкою і знову підсушити на паперових рушниках.
  • Подавати зі свіжими овочами або прикрасити смаженими кільцями цибулі.
  • Дивіться також:  Бутерброди з печінкою тріски

    Закуска «А-ля холодець» з білої та червоної риби

    Закуска схожа на звичайну заливну рибу, але фактично це відварне рибне філе зі спеціями, подрібнене до стану грубозернистого паштету і охолоджене наваристому бульйоні.

    Список інгредієнтів:

    • Риба біла (тріска) – 500 р.
    • Риба червона (горбуша) – 500 р.
    • Масло вершкове – 60-70 р.
    • Зелень петрушки сушена – 1 ч. л.
    • Желатин – 10 р.
    • Спеції для риби.
    • Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
    • Біле вино – 50 мл
    • Сіль.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • З тушок видалити шкіру і плавники. Нарізати на великі шматки з кістками, щільно скласти в каструлю і варити на повільному вогні годину-півтора.
  • Наприкінці варіння додати спеції в марлевому мішечку і сіль. Бульйон злегка остудити і процідити. М’ясо розібрати, видалити всі кістки.
  • Рибне філе розім’яти виделкою в однорідну масу, додати трохи вершкового масла.
  • Пасерувати цибулю до легкого золотистого кольору, але не допускати підгоряння, інакше закуска придбає легкий прогірклий присмак. Влити вино і дати йому випарується, не накриваючи посуд кришкою.
  • Смажену цибулю пюрировать разом із залишками вина і масла.
  • Замочити желатин і розчинити його в гарячому бульйоні (приблизно 500 мл).
  • Рибне філе змішати з цибульним пюре, сушеної петрушкою і невеликою кількістю бульйону з желатином. Повинна вийти відносно щільна маса.
  • Розкласти рибну закуску по порційних формочках і охолодити до застигання желе.
  • Подавати страву на тарілці, викладеної салатними листям. По колу можна розмістити свіжі овочі (зелень, томати і огірки, солодкий перець) або нарізку з солоної риби і морепродуктів.
  • Сьомга в ролах з сиром

    Закуска моментального приготування. На неї буде витрачено максимум близько 5 хвилин.

    Список інгредієнтів:

    • Філе сьомги в готової нарізці – 200 р.
    • Сир «Рікотта» — 100 р.
    • Кмин або кунжут – 1 ч. л.
    • Сіль.
    • Зелень і салатні листя для прикраси.
    • Перець.
    • Авокадо – 2 шт.
    • Оцет, сік лимона.
    • Лимон – 1 шт.
    Дивіться також:  Яйця з печінкою тріски

    Спосіб приготування:

  • Сир «Рікотта» змішати з насінням кунжуту (кмину), сіллю і перцем.
  • На край тонкої рибної пластинки помістити чайну ложку сирної начинки. Згорнути все в акуратний міні рулетик.
  • Авокадо очистити і нарізати на однакові тонкі часточки. Шматочки збризнути оцтом або лимонним соком. Посолити і поперчити.
  • Лимон нарізати півколами. Також посолити і поперчити.
  • Декоративно розмістити рулетики по центру тарілки з салатними листям.
  • По краях, чергуючи, розкласти скибочки авокадо і лимона.