Запіканка гарбузова з сиром

7762ba708c6a124e0753018069941b17 Запіканка гарбузова з сиром

Запіканки – універсальні блюда, що не вимагають великих фінансових витрат і тривалого приготування. Апетитне частування з рум’яною скоринкою можна приготувати як на основне блюдо, так і на легкий вечірній перекус, десерт.

Принцип створення запіканки невигадливий і доступний новачкам. Всі компоненти підлягають тонкої нарізки. Овочі та м’ясні продукти відварюють або пасерують, щоб скоротити процес запікання. Для скріплення шарів страви роблять густий соус на основі обсмаженої або просто розведеною в рідині борошна. Апетитну скоринку забезпечує запекшийся сир.

Гарбузова запіканка з сиром – ніжне блюдо, доходить для дитячого та здорового харчування. Крім головних інгредієнтів, до його складу можуть входити сухарі, натуральні яйця або меланж, суміші сухофруктів і горіхів, манна крупа, вершки і вершкове масло, м’які сири, мед і т. д.

Гарбуз багата каротином та іншими жиророзчинними речовинами. Щоб забезпечити засвоєння всіх корисних речовини і прискорити процес приготування, тонко нашатковану гарбуз припускають до м’якості у вершковому маслі.

Як приготувати запіканку з гарбуза і сиру, докладно розказано нижче.

Запіканка «Малюк» з сиру і гарбуза

Просте блюдо для молодих мам і любителів здорової кухні. Запіканку роблять і без соди, але в цьому випадку вона вийде менш повітряної.

Список інгредієнтів:

  • Молоко нежирне – 100 мл
  • Гарбуз – 300 р.
  • Манна крупа – 100 р.
  • Сир – 400 р.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Вода – 50 мл
  • Сода – 0,5 .ч. л.
  • Цукор – 50-100 р.
  • Ізюм за бажанням.
  • Пудра цукрова для подачі – за бажанням.
  • Сметана – 150 р.

Спосіб приготування:

  • Замочити манну крупу в склянці гарячого молока, ретельно розмішати, щоб промокли всі крупинки. Через 20 хвилин майже весь об’єм рідини вбереться і крупа стане м’якше.
  • Натерти м’якоть гарбуза і припустити в маслі, долив трохи води і присипавши цукром.
  • Разом із олією викласти в глибоку миску. Охолодити. Всипати туди протертий сир, розпарені родзинки, сметану, замочену манку, розпушувач, цукор і розмішані яйця.
  • Вимісити щільну масу і викласти її в прогріту і змащену жиром форму. Запіканка не повинна бути товще 4-5 см, інакше не пропечеться.
  • Запекти при 180 градусах протягом 20-25 хвилин.
  • Дивіться також:  Пиріг з варенням

    Парова запіканка

    Повітряна запіканка з яблук і гарбуза.

    Список інгредієнтів:

    • Гарбуз свіжа – 300 р.
    • Горішки будь – 50 р.
    • Яблуко – 150-200 р.
    • Сир – 300 р.
    • Яйце куряче – 3-4 шт.
    • Борошно пшеничне – 40 р.
    • Крохмаль картопляний – 20 р.
    • Цукор або пудра – 70 р.
    • Ароматизатор за бажанням.
    • Масло для запікання.
    • Вершки – 50 мл

    Спосіб приготування:

  • Очищену м’якоть яблука і гарбузи стушкувати в невеликій кількості води. Контролювати рівень рідини. Її повинно бути мало, але при цьому достатньо, щоб не допускати пригорання цукру.
  • Готовий наповнювач розім’яти в однорідну масу і охолодити до теплого стану.
  • Яйця збити в пружну піну, додавши весь обсяг цукру.
  • Сир протерти крізь сито, з’єднати з охолодженим пюре, тертими горіхами, розведеними в крижаних вершках картопляним крохмалем і борошном.
  • В отриману заготовку влити яйця з цукром. Розмішати і заповнити змащену жиром чашу пароварки або мультиварки.
  • Рівень маси не повинен перевищувати 4-5 див.
  • Встановити параметри для запікання. Дістати з приладу після охолодження.
  • Запіканка гарбузова для мультиварки

    Простий рецепт для приготування в універсальній мультиварці, без використання загусників на основі крохмалю.

    Список інгредієнтів:

    • М’якоть гарбуза – 150 р.
    • Родзинки будь – 50 р.
    • Морква – 70-100 р.
    • Яйце куряче – 2-3 шт.
    • Мед – 1-2 ч. л.
    • Сир – 400 р.
    • Цукор – за смаком.
    • Вершки – 50 мл
    • Масло вершкове – 1 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • Натерти моркву і м’якоть гарбуза на самому дрібному профілі (сирному). Припустити в вершках з шматочком вершкового масла.
  • Змішати з сиром, протертим до легкості. Додати жовтки, мед, розпарені родзинки і цукор.
  • Окремо білки охолодити. Збити міксером до утворення м’яких піків. Обережно вмішати в охолоджену до кімнатної температури масу.
  • Вилити в змащену чашу мультиварки.
  • Готувати за програмою «Випічка» або «Запікання».
  • Діставати з чаші в охолодженому вигляді.