Запіканка з макаронів

874890eefb30d4924a4d3e065b6e7267 Запіканка з макаронів

Макарони на кухні часто стають нашої паличкою-виручалочкою. Адже що ще коштує так дешево і вариться так швидко? А якщо додати до цього трішки фантазії, то з макаронів може вийти чудова запіканка: солодка, м’ясна чи рибна – за вашим смаком.

Макаронна запіканка з куркою і кукурудзою

Дуже ситна і смачна запіканка виходить за цим рецептом. Якщо хочете, щоб вона була м’якше, на початку відваріть макарони до готовності. Якщо любите, щоб запіканка тримала форму – використовуйте напівсирі макарони.

Інгредієнти:

  • Макарони будь-якої форми – 250 р.
  • Куряче філе – 250 р.
  • М’який плавлений сирок – 100 р.
  • Вершки – 400 мл
  • Сир твердий – 50 р.
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

Закип’ятіть в каструлі воду, викладіть в неї макарони будь-якої форми і відваріть. Готові макарони відкиньте на друшляк, дайте стекти воді.

Поки макарони варяться, вимийте філе, поріжте його на будь-які невеликі шматочки. Викладіть їх на сковороду з рослинним маслом, смажте приблизно 5 хвилин, перемішуючи. Потім влийте до курки вершки, перемішайте. Додайте туди ж м’який плавлений сир. Помішуйте, поки сир не розчиниться в вершках. Доведіть до кипіння і проваріть на маленькому вогні 5 хвилин, не забуваючи помішувати.

Висипте в вершкову масу кукурудзу, додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Викладіть туди ж зварені макарони, перемішайте, щоб всі макарони просочилися вершковим соусом. Не варіть, відразу ж зніміть з вогню.

Приготуйте форму для запікання, змастіть її трохи рослинним маслом. Викладіть вміст сковороди у форму, розрівняйте ложкою, а зверху натріть трохи тертого сиру. Надішліть все в духовку, розігріту до 180 градусів і запікайте приблизно 30-40 хвилин.

Дивіться також:  Зрази картопляні

Запіканка з макаронів і риби

Якщо правильно приготувати макаронну запіканку з рибою, вийде зовсім не «важкий» страву. Рибу для нього можна брати будь-яку, а подавати запіканку краще з салатом зі свіжих овочів.

Інгредієнти:

  • Невеликі макарони – 200 р.
  • Філе риби – 200 р.
  • Твердий сир – 50 р.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Ріпчаста цибуля – 100 р.
  • Рослинне масло – для смаження
  • Вершкове масло – 20 р.
  • Панірувальні сухарі – 30 р.
  • Борошно – 20 р.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно окремо підготувати всі елементи запіканки. Для цього в киплячій воді відваріть макарони до напівготовності. Промийте їх холодною водою і відкиньте на друшляк.

Рибу помийте, поріжте на середні шматочки, посоліть з усіх боків, приправте чорним перцем. У тарілку насипте трохи борошна. Обваляйте шматочки риби в борошні і викладіть їх на гарячу сковороду з рослинним маслом. Обсмажте з двох боків до утворення скоринки.

Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно поріжте і теж обсмажте на рослинному або вершковому маслі до м’якості.

У змащену маслом форму для запікання засипте спочатку панірувальні сухарі, потім покладіть половину всієї кількості макаронів, поверх яких викладіть шматочки риби і цибулю. Накрийте залишилися макаронами.

Приготуйте заливку. Для цього злегка збийте яйце зі сметаною, сіллю і натертим сиром. Отриманою сумішшю залийте запіканку і відправте все в духовку, розігріту до 170 градусів, на 30 хвилин.

Запіканка з локшини з сиром, як у дитячому садку

Макаронна запіканка на вечерю в садку – це класика жанру. Блюдо, яке нагадує про дитинство, солодке, смачне і досить просте у приготуванні. Головна його особливість – хрусткий верх з подрібненого печива.

Дивіться також:  Млинцевий Торт з сьомгою

Інгредієнти:

  • Вермішель 250 р.
  • Сир (краще домашній) – 450 р.
  • Яйця – 6 шт.
  • М’який плавлений (вершковий) сир – 100 г
  • Сметана – 1 стакан
  • Вершкове масло – 120 р.
  • Цукор – 0,75 склянки
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Кукурудзяні пластівці подрібнені – 1 жменя

Для прикраси:

  • Розкришене печиво – 1 стакан
  • Вершкове масло – 50 р.
  • Коричневий цукор – 0,5 склянки
  • Кориця мелена – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Вибийте в глибоку ємність всі яйця, збийте їх в піну.

В окремій тарілці розімніть сир виделкою, щоб не було великих грудок. Викладіть сир у яйця, ретельно розмішайте.

Вершкове масло розтопіть, також влийте яєчну масу. Туди ж додайте сметану і вершковий сир, все дуже добре розмішайте до однорідного стану.

Далі подрібнити качалкою в кульку кукурудзяні пластівці, висипте їх в масу, додавши також цукор і ванільний цукор. Ще раз гарненько вимісіть, трохи збиваючи.

Вермішель відварити в киплячій воді протягом 1-2 хвилин (можна варити в молоці). Злийте воду і викладіть вермішель в сирно-яєчну масу.

Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Рівномірно викладіть в неї вермішель з сиром.

Для приготування верхнього шару розтовчіть печиво, змішайте його з розтопленим вершковим маслом, коричневим цукром і корицею. Викладіть шматочки печива поверх вермішелі, розрівняйте.

Надішліть деко в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте приблизно годину.

Солодка макаронна запіканка з яблуками і шоколадом

Щоб перетворити макарони в десерт, потрібно не диво, а всього лише цей рецепт. Він допоможе приготувати смачну запіканку з топленим шоколадом і зеленими яблуками.

Інгредієнти:

  • Макарони-пір’їнки – 400 р.
  • Солодкі яблука – 3 шт.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Білий шоколад – 100 р.
  • Фісташки – 20 р.
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
Дивіться також:  Гуляш з печінки

Спосіб приготування:

Пір’ячко з твердих сортів пшениці відваріть в киплячій воді до готовності. Дайте стекти воді і відкладіть в сторону.

Яблука очистіть від шкірки і серцевини, наріжте їх дрібними шматочками. З’єднайте макарони, яблука, посипте зверху цукром і ванільним цукром.

В окрему ємність вибити яйця, змішайте з молоком, злегка збийте вінчиком до однорідного стану. Вилийте яєчно-молочну суміш в макарони, перемішайте.

У змащену маслом форму для запікання викладіть отриману масу. Розрівняйте ложкою, щоб шар ліг рівномірно. Зверху натріть білий шоколад.

Надішліть солодку запіканку в гарячу духовку. Випікайте при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.

За цей час подрібніть в кавомолці (або порубаєте ножем) фісташки. Коли запіканка буде готова, посипте її поверх шоколаду подрібненими горішками.

spoon.in.ua