Запіканка з пельменів

9412b5c8d49748abcadc892228160849 Запіканка з пельменів

Рецепт запіканки з пельменів є наслідком сучасного динамічного життя, коли у господинь майже не залишається часу на приготування домашньої їжі. Таку страву поєднує в собі як гарнір, так і м’ясне блюдо. Достатньо всього лише накришити до нього простий салатик з овочів і, будь ласка, ситний обід або вечеря готова.

Запіканка з пельменів за смаком чимось нагадує італійську лазанью. То ж прісне тісто і м’ясний фарш, нерідко поєднуються з цибулею, грибами, часником або сиром. Наші рідні пельмені органічно поєднуються майже з усіма продуктами харчування, тому підібрати інгредієнти для апетитного страви не складе ніякої праці.

Запіканка з пельменів Простіше нікуди

Для тих, хто вміє готувати хоча б омлет, зробити таку запіканку дійсно буде простіше нікуди. Ніяких складнощів. Єдиний нюанс полягає в тому, щоб правильно підібрати час випічки. Чим більше пельмені і товщі тісто в них, тим більше потрібно часу для запікання.

Інгредієнти:

  • Сир – 150 р.
  • Майонез – 150 р.
  • Сметана – 150 р.
  • Яйця курячі – 3-4 шт.
  • Сушена зелень – 1 ч. л.
  • Пельмені – 500 р.
  • Чорний перець.
  • Будь-які інші спеції за смаком.
  • Сіль.

Приготування:

  • Заздалегідь викласти з морозильної камери пачку пельменів, щоб вона розморозилася.
  • Змішати майонез і сметану, розділити на дві нерівні частини (приблизно один до трьох). Більшу частину збити з курячими яйцями. Поперчити і посолити.
  • Прогріти форму для випічки, трохи змастити маслом або жиром. На її дно щільно викласти пельмені і залити приготовленою основою. Пельмені повинні бути укриті майже доверху.
  • Поверхню запіканки змастити рештою майонезно — сметанної суміші і щедро присипати її сирною сумішшю.
  • Випікати при температурі 190 – 200 градусів протягом 30 хвилин.
  • Дивіться також:  Бурякові котлети

    Запіканка з пельменів і грибів

    У цьому рецепті звичну комбінацію тіста, м’яса і сиру урізноманітнили лісові грибочки, обсмажені разом з ріпчастою цибулею.

    Інгредієнти:

    • Сир – 150 р.
    • Пельмені (фарш яловичина/свинина) – 500 р.
    • Яйця курячі – 3-4 шт.
    • Майонез – 150 р.
    • Гриби лісові – 200 р.
    • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
    • Сметана – 150 р.
    • Часник – 3 зубки.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Чорний перець.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Будь-які інші спеції за смаком.
    • Сіль.

    Приготування:

  • Ріпчасту цибулю і лісові гриби дрібно нашаткувати. Обсмажити на розігрітій олії до повної готовності.
  • Сир натерти на крупній тертці.
  • Майонез і сметану змішати в рівних пропорціях, збити з курячими яйцями і ложкою пшеничного борошна. Підсолити і приправити.
  • Форму для запіканки прогріти, викласти нижній ряд пельменів, потім обсмажені з цибулею лісові гриби і знову пельмені.
  • Зібрані компоненти залити основою і присипати тертим сиром.
  • Випікати при температурі 190-200 градусів до повної готовності.
  • Запіканка з пельменів і овочів

    Класичне блюдо, зроблене виключно з м’ясних напівфабрикатів і тіста буде досить важким для шлунка, тому його можна розбавити будь-якими овочами по своєму смаку. Нижче запропонований рецепт запіканки з пельменів і всесезонних овочів. Таке барвисте страву можна без проблем приготувати навіть у розпал зими, так як всі компоненти можна знайти в магазині, нехай і в замороженому вигляді.

    Кількість інгредієнтів наведено приблизно на 5-6 порцій.

    Інгредієнти:

    • Пельмені (фарш яловичина і свинина) – 1 кг. або 2 пачки.
    • Спаржева квасоля – 100 р.
    • Свіжий або консервований горошок – 100 р.
    • Кукурудза цукрова – 100 р.
    • Часник – 3 зубчики.
    • Паприка жовта – 1 стручок.
    • Кетчуп або томатна паста – 50 мл
    • Помідори стиглі – 3 шт.
    • Майонез – 100 р.
    • Сметана – 100 р.
    • Сир – 150 р.
    • Борошно пшеничне – 2-3 ст. л.
    • Яйця курячі – 3-4 шт.
    • Вода або молоко – 1 ст.
    • Чорний перець.
    • Масло вершкове – 80 р.
    • Перець чилі.
    • Сіль.
    Дивіться також:  Ірландське рагу

    Приготування:

  • Стручок паприки очистити від плодоніжки і насіння, при необхідності видалити жорстку шкірку і нашаткувати соломкою. Помідори обшпарити в окропі, зняти шкірочку і нарізати кубиком.
  • Розтопити в сковороді вершкове масло. Розчавити в нього 3 зубки часнику і покласти бланшовані помідори. Злегка обсмажити, потім додати паприку, цукрову кукурудзу, спаржеву квасолю, горошок. Закрити кришкою і припустити до м’якості.
  • Приготувати основу. Для цього змішати разом томатну пасту, сметану, майонез, борошно пшеничне, половину склянки води або молока, а також курячі яйця. Суміш посолити, поперчити і приправити іншими спеціями за своїм вибором.
  • Форму для запікання прогріти і викласти на дно щільний шар пельменів. Зверху розмістити припущені у вершковому маслі овочі, які накрити другим шаром пельменів.
  • Зібране блюдо залити приготовленою сумішшю і присипати натертим сиром.
  • Випікати в духовій шафі протягом 30 хвилин до утворення рум’яної скоринки.