Желе з шампанського

8d2fe68f894a5ffb8331c4258f1addd0 Желе з шампанського

Навіть на зорі своєї появи желе відносилося до найбільш вишуканим і витонченим десертів французької кухні. В даний час ситуація залишається незмінною, найніжніші желе міцно тримають планку найбільш затребуваних десертних страв.

Це частування можна приготувати з різних інгредієнтів: фруктів, пюре і соку, молочних продуктів, горіхів і легкого алкоголю. Особливо незабутнім виходить желе на основі ігристого вина, шампанського.

Завдяки наявності у своїй структурі пікантних бульбашок, желе з шампанського володіє м’яким п’янким ефектом і ідеально підходить для урочистих випадків – романтичних вечерь, новорічного столу та інших свят.

Нижче наведено п’ять простих і цікавих рецептів приготування желе з шампанського, які зачарують близьких і друзів.

Фруктове желе з шампанського

Цей десерт готують з будь-якого набору фруктів і ягід. Їх комбінують в різних поєднаннях, створюючи свою неповторну гаму кольору і смаку.

Список інгредієнтів:

  • Шампанське – 400 мл
  • Виноград червоний – 50 р.
  • Виноград зелений – 50 р.
  • Малина – 50 р.
  • М’ята – 30 р.
  • Вода – 50 мл
  • Желатин – з розрахунку 0,5 л.
  • Цукрова пудра або цукор – 50-70 р.

Спосіб приготування:

  • В 50 мл теплої води розвести желатин і процідити її від залишків.
  • У влити шампанське желатиновий концентрат і всипати цукрову пудру.
  • Обережно перемішати і розлити по формочках. Бажано дбайливо змішувати алкоголь, щоб у ньому по максимуму збереглися бульбашки газу.
  • Виноград, м’яту і малину в десерт можна додати двома способами. Найпростіший – просто красиво розкласти шматочки на дні порційних форм і залити основою.
  • Для отримання яскравого желе з рівномірною «начинкою» по всьому об’єму потрібно заповнювати креманки або келихи поступово. Спочатку на дно форми налити трохи желейної основи і дати їй застигнути.
  • Потім розкласти трохи фруктів і ягід, і знову обережно залити основою. Дати застигнути і повторити необхідну кількість разів.
  • Десерт подавати охолодженим.
  • Дивіться також:  Пудинг сирний

    Рожеве желе з апельсином і горіхами

    Ніжне желе з рожевого шампанського з додаванням соковитого апельсина і поживних лісових горіхів. Фундук виступає тут в ролі прошарку між шарами желе. Його не додають в загальну масу.

    Список інгредієнтів:

    • Шампанське – 400 мл
    • Вода -350 мл.
    • Желатин – 1 пакетик (15 р.)
    • М’ята або лимонник – 20 р.
    • Лимон – 1 шт.
    • Апельсин великий – 3 шт. (сік і декорація).
    • Фундук – 50-70 р.
    • Цукор – 150 р.

    Спосіб приготування:

  • Підігріти 50-100 мл води і розвести в ньому весь желатин. Суміш процідити від грудочок.
  • Воду, що залишилася перелити в невелику каструльку. Додати в неї великі спіральки лимонної цедри, свіжовичавлений апельсиновий сік з двох плодів, листя м’яти і цукровий пісок.
  • На середньому вогні довести до кипіння, витримати з хвилину-іншу. Злегка остудити і процідити від цедри і м’яти.
  • Охолоджений сироп змішати з шампанським і желатиновим концентратом.
  • Горіхи прожарити, звільнити від лушпиння і змолоти в дрібну крихту. З’єднати її з невеликою кількістю шампанського (100 мл).
  • Апельсин розібрати на часточки і очистити від плівок.
  • На дно порційній форми викласти шматочки апельсина і залити желирующей основою. Дати застигнути і зверху розподілити невеликий шар горіхів в тому ж шампанському.
  • Після застигання горіхового шару повторити процедуру кілька разів. Нижні шари робляться без часточок свіжого апельсина.
  • Готовий десерт за смаком прикрасити збитими вершками і листочками ароматної зелені м’яти або цілими ядрами горіхів.
  • Вишневе желе з шампанського

    Яскраве кисло-солодке желе зі свіжих ягід вишні (черешні).

    Список інгредієнтів:

    • Вишня (черешня) – 200 р.
    • Шампанське – 200 мл
    • Цукор – 50-80 р.
    • Лимон свіжий – 1 шт.
    • Цукрова пудра – 100 – 150 р.
    • Желатин з розрахунку на 1 л.
    • Вода – 150 мл
    Дивіться також:  Бананове варення

    Спосіб приготування:

  • Підігріти воду і розвести в ній весь обсяг желатину.
  • Очистити ягоди від кісточок і пюрировать заглибним блендером. Змішати з шампанським, соком 1 лимона.
  • З лимона попередньо натерти великих смужок цедри.
  • Цедру проварити в 150 мл води разом з цукровою пудрою. Зварений сироп повністю охолодити і додати до ягодному пюре. Лимонні спіральки викинути.
  • Шампанське з вишнею на малому вогні довести майже до кипіння і відразу зняти з плити. Остудити до 60 градусів і з’єднати з желатиновим концентратом.
  • Розлити густу масу з порційним келихах і знову остудити.