Жульєн в млинцях

bbb56473b0739b8b96d9251154202999 Жульєн в млинцях

Жульєн – популярний друге блюдо, що відноситься до французької кухні. У традиційному вигляді воно являє собою тонко нарізані інгредієнти, поміщені в кокотницу і запечені під вершковим соусом і сирною скоринкою. Також іноді до жульенам відносять деякі закуски, приготовлені аналогічним способом або компоненти яких нашинкованы також.

Жульєн в млинцях можна одночасно віднести до других страв і закусок. Кокотницу в ньому замінюють тонкі млинці, згорнуті в гарний мішечок. Усередині знаходяться найрізноманітніші продукти – відварне і обсмажене куряче філе, свиняча або яловича вирізка, морепродукти і гриби, овочі та яйця. Дуже часто в таких рецептах зустрічається сир, сметана і соуси майонезні.

Апетитні млинцеві мішечки з сюрпризом стануть головною інтригою святкового столу. Для того, щоб побалувати рідних і здивувати дорогих гостей, досить освоїти запропоновані нижче страви і вечір пройде на відмінно.

Жульєн з грибами і птицею в млинцях

Поширений варіант страви. Класичне поєднання ніжної курятини і ситних грибів, доповнене солодкуватим тестом млинців. Можна зробити і прісні млинці, але страва цікаво саме цим поєднанням ледь солодкого, солоного і кислоти лимона.

Список інгредієнтів:

Тісто для млинців:

  • Молоко – 700 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сіль.
  • Борошно пшеничне – 350-400 р.
  • Цукор – 1 ст. л.

Начинка:

  • Філе куряче – 2 половинки (400 р.).
  • Гриби свіжі – 300 р.
  • Зелень сушена – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Чорний перець.
  • Лимон – 1 шт.
  • Пір’я зеленої цибулі.
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Збити заглибним блендером всі компоненти тесту – олія, яйця, сіль і цукор. Останній треба додавати борошно, стежачи за консистенцією маси. Повинно вийти пластичне і добре ллється тісто.
  • Спекти 12-15 тонких і добре просмажених млинців. Цим жульєн відрізняється від звичайних млинців з начинкою. Для останнього рецепта спочатку печуть бліді млинці, які після згортання в конверти, підсмажують знову. Жульену потрібні яскраві золотисті млинці, не втратили своєї пластичності.
  • Для начинки дуже тонко нашаткувати куряче філе, свіжі гриби і ріпчасту цибулю. Вимити з милом лимон. Нарізати смужками цедри і віджати запашного соку.
  • У сковород налити трохи олії, розжарити і пасерувати в ньому цибулю. Потім додати гриби.
  • Як тільки маси почне набувати золотистий вигляд, покласти куряче філе і зменшити вогонь. Обсмажити, додати солі і перцю. В самому кінці влити лимонного соку і покласти смужки цедри.
  • Не накриваючи кришкою, обсмажувати 5 хвилин до відходу зайвої вологи. Видалити смужки цедри і зняти сковороду з вогню.
  • Змішати сметану з зеленню і сіллю.
  • У центр кожного млинця покласти по столовій ложці начинки. Зверху додати чайну ложку сметани з зеленню.
  • Акуратно підібрати краю і скріпити їх стрічкою з пір’яного лука.
  • Дивіться також:  Різотто з куркою

    Жульєн з сиром, рибою і яйцем в млинцях заварних

    Красиві ноздреватые млинці з жульєном з плавленого сиру, жирної риби, яйця і маринованих огірочків.

    Список інгредієнтів:

    Тісто для млинців:

    • Кефір або сироватка – 1 л.
    • Сода – 1 ч. л.
    • Крутий окріп – 200 мл
    • Борошно пшеничне – 400 р.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Сіль.
    • Цукор – 0,5-1 ст. л.
    • Масло рослинне – 30 мл

    Начинка:

    • Скумбрія – 1-2 шт.
    • Огірок маринований – 2-3 шт.
    • Яйце куряче – 2 — 3 шт.
    • Майонез або сметана жирна – 200 р.
    • Зелена цибуля – 30 р.
    • Кріп – 30 р.
    • Сир плавлений – 2-3 шт.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Сир Джил.

    Спосіб приготування:

  • Збити міксером компоненти тесту: дві третини борошна, сіль, сироватку і цукор.
  • Залити масу крутим окропом з розчиненою в ньому ложкою соди. Швидко розмішати і перевірити температуру тіста.
  • Якщо руці не гаряче, то вбити два яйця і ще раз збити блендером. Повинно вийти рідке пінисте тісто.
  • Спекти тонкі ноздреватые млинці в кількості 12-15 штук.
  • Скумбрію обробити на філе. Відварити або обсмажити за смаком. Натерти два яйця, зварених круто, плавлений сир і очищений огірок.
  • Порубати зелень кропу і цибулі. Змішати з майонезом, жирної сметаною і спеціями.
  • З’єднати компоненти начинки – плавлений сир, яйце, рибу і маринований огірок.
  • У центрі млинчика невеликий коржем розподілити столову ложку начинки. Зверху помістити чайну ложку зеленого соусу.
  • Згорнути млинці в мішечок, скріпивши краю стрічками копченого сиру Джил.
  • Перед подачею до столу покласти мішечки на 2-3 хвилини в мікрохвильову піч при середньому ступені нагріву.
  • У підсумку виходити гарячі млинці-жульєни з тягучою рибною начинкою всередині.
  • Дивіться також:  Грибна піца

    Овочевий жульєн в млинцях

    Для страви необхідні солоні млинці з приправами.

    Список інгредієнтів:

    Для тіста:

    • Борошно пшеничне – 400 р.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Молоко або вода – 700 мл
    • Сіль – 0,5 ч. л.
    • Сушений кріп – 1 ч. л.
    • Бульйонний кубик – за смаком.
    • Каррі – за смаком.
    • Чорний перець.
    • Часник сушений – 1 ч. л.
    • Масло рослинне – 30 мл

    Для начинки:

    • Перець солодкий – 1-2 стручки.
    • Помідори – 3-4 шт.
    • Цибуля – перо (біла частина) – 30 р.
    • Плавлений сир – 2 шт. по 100 р.
    • Петрушка, рукола або кінза – 50 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Олія рослинна.
    • Яблучний оцет або лимонний сік – 0,5-1 ст. л.
    • Пір’я цибулі або сиру косичка Джил.

    Спосіб приготування:

  • Збити блендером компоненти тіста: масло, борошно, спеції, яйця, сіль, молоко. Борошно всипати в кінці, відстежуючи консистенцію маси. Повинно вийти блискуче і добре ллється тісто.
  • Спекти 12-15 підсмажених млинців.
  • Обшпарити стручок солодкого перцю і зняти з нього шкірку. Видалити насіння і плодоніжку, м’якоть нашаткувати тонкими смужками. Аналогічно нарізати помідори.
  • Стебла зеленої цибулі нарізати по діагоналі на красиві і довгі шматочки овальної форми.
  • Натерти сир.
  • У сковороді на гарячому рослинному маслі обсмажити до м’якості шматочки перцю, зеленої цибулі та томатів. Посолити і поперчити. Наприкінці всипати зелень і підкислити за смаком оцтом або соком.
  • Остигнула начинку змішати з тертим плавленим сиром.
  • У центр млинця покласти по 1-2 ст. л. начинки і з’єднати краї в мішечок, зв’язавши їх сирної стрічкою або половинкою цибульного пера.
  • Перед подачею мішечки прогріти в духовій шафі або духовці.