Жульєн в тарталетках

808c50a18593715a3a6a507302476064 Жульєн в тарталетках

Жульєн – це популярна страва французької кухні, що отримало заслужене визнання і повсюдне поширення. У дослівному перекладі назва порційного страви означає «липневий». В цей час у Франції починали з’являтися перші овочі нового врожаю – томати, кабачки, коренеплоди і картопля, і, щоб підкреслити свіжість молодих плодів, їх тонко шинкувати, заливали вершками і запікали під сиром на сильному вогні.

Вдалий рецепт швидко обростає різними доповненнями і поліпшеннями, ось і жульєн з вегетаріанського ласощі став добротним другим блюдом, яке стали класти печену дичину, варену баранину і яловичину, субпродукти, різноманітні сири та гриби. Замість чистих вершків тонко нарізані компоненти заливають густими соусами: бешамель, сирними, томатными, сметанковими, «а-ля песто» і різноманітними підливою на основі бульйону.

Готують жульєн в керамічній, скляній і сталевий порційному посуді. Маленькі горщики, кокотниці і формочки запікають в духовці або мікрохвильовій печі. Також існує подача в тарталетках з пісочного чи листкового тіста. Основна перевага тарталеток в можливості вживання страви без столових приладів. Жульєна в них вистачає буквально на пару укусів, що дозволяє без проблем використовувати такий рецепт для фуршетних столів.

У технології приготування жульєна в тарталетках є свої особливості. У звичайні кокотниці інгредієнти викладають шарами, заливають соусом і вкривають сиром, згодом запікаючи при високих температурах. Тарталетки крихкі і випічки не перенесуть, швидко размякнув від впитавшегося соусу. Для начинки тістових формочок жульєн готують відразу, змішуючи в сковороді всі компоненти для соусу і рагу.

Ще гарячим його розкладають в тарталетки і вкривають сиром, який плавиться від залишкової температури. У випадках, коли начинка виходить сухуватою або встигає охолонути, тарталетки поміщають в мікрохвильовку буквально на хвилину.

Дивіться також:  Шашлик з баранини

За якими рецептами можна зробити вдома жульєн в тарталетках, докладно розказано нижче.

Жульєн з грибів та курки

Класичний жульєн у вершковому соусі.

Список інгредієнтів:

  • Гриби свіжі (печериці) – 200 р.
  • Тарталетки готові – 12 шт.
  • Куряче м’ясо – 300 р.
  • Цибуля – 150 р.
  • Олія для смаження.
  • Вино біле – 50 мл
  • Вершки – 300 мл
  • Сіль.
  • Перець чорний.
  • Борошно пшеничне – 1 ч. л.
  • Зелень сушена за смаком.

Спосіб приготування:

  • Закип’ятити воду, відварити в ній куряче філе, знімаючи проступающую піну. Всипати цілих спецій для бульйону, готове м’ясо охолодити у відварі.
  • Пасерувати цибулю до м’якості, додати до нього дрібно нарізані печериці та м’ясну соломку, влити вино.
  • Накрити кришкою і тушкувати хвилин п’ять. Влити вершки питні з розведеними в них сушеною зеленню, борошном і спеціями.
  • Після загустіння маси потримати на плиті ще пару хвилин і зняти з вогню.
  • Трохи охолодити і розкласти по готовим тарталеткам.
  • Присипати тертим сиром, дочекатися, коли пластівці розплавляться, і подати на стіл.
  • Жульєн з мови

    Ніжний жульєн з відвареного яловичого мови, поданий в домашніх тарталетках з листкового тіста.

    Список інгредієнтів:

    • Мова – 300 р.
    • Сметана – 200 р.
    • Петрушка сушена – 1 ч. л.
    • Горошок консервований – 100 р.
    • Цибуля – 200 р.
    • Огірок консервований – 100 р.
    • Картопля відварна – 150 р.
    • Олія для смаження.
    • Сир Моцарелла – 200 р.
    • Тісто листкове – 400 р.
    • Сіль.
    • Спеції.
    • Перець чорний.

    Спосіб приготування:

  • Розкачати шматок листового тіста на квадрати. Наколоти виделкою по всій поверхні і покласти у форми для кексів, притиснувши вантажем з крупної крупи.
  • Режим запікання 200 градусів на 10 хвилин, за три хвилини до кінця вантаж прибрати.
  • Відварити мова в цілому вигляді, остудити в бульйоні, очистити і нарізати тонкою соломкою.
  • Окремо обсмажити кубики картоплі і на час відкласти в сторону.
  • Огірки промити, очистити від шкірки і натерти на тертці.
  • Обсмажити цибулю, додати сушених спецій, всипати картоплю, відварний язик, 3-4 ст. л. зеленого горошку, терті огірки. Залити сметаною з борошном і бульйоном.
  • Тушкувати на малому вогні, випарівая рідина.
  • Готовий жульєн охолодити і розкласти по порційних тарталеткам. Ще гарячим, присипати білим сиром Моцарелла.
  • Дивіться також:  М'ясна запіканка

    Жульєн з червоної риби і морепродуктів

    Вишукане блюдо для святкового столу.

    Список інгредієнтів:

    • Готові тарталетки – 12 шт. або
    • Листкове тісто – 300 р.
    • Спеції для варіння риби.
    • Креветки – 200 р.
    • Філе лосося – 300 р.
    • Вершки – 200 мл
    • Вино біле або коньяк – 50 або 20 мл
    • Мускатний горіх.
    • Сіль.
    • Кукурудза цукрова – 100 р.
    • Перець чорний.
    • Цибуля – 200 р.
    • Кріп сушений.
    • Сухарі панірувальні – 100 р.
    • Солодкий перець – 200 р.
    • Сир будь – 100 р.

    Спосіб приготування:

  • У відповідності з другим рецептом, розділити і розкачати тісто на тонкі квадрати. Спекти під вантажем, для запобігання деформації «формочок».
  • Відварити зі спеціальними спеціями для риби дрібні креветки і цілий шматок лосося.
  • Філе розібрати на невеликі шматочки, креветки не чіпати.
  • У сковороді пасерувати очищену від жорсткої шкірки соковиту м’якоть м’якого перцю.
  • Коли масло придбає апетитний помаранчевий відтінок, всипати цибулю. Готувати до прозорості, залити алкоголем і випарити. Розбавити вершками з чайною ложкою борошна.
  • У загустілий соус з цибулею перекласти цілі креветки, відварну рибу, солодку кукурудзу і зелень.
  • Випарити частина рідина, вимкнути жар і дати жульену трохи охолонути.
  • Розкласти по порційних формочках з листкового тіста і присипати сумішшю сухарів і твердого сиру.