Жульєн з грибами і сиром

76780d318930d175b5a588b8c870a6e0 Жульєн з грибами і сиром

Французькі страви – зразок витонченої простоти і витонченого смаку. Жульєни можна назвати одним з найдивовижніших представників всесвітньо відомої кухні. Мініатюрні кокотниці з філігранно нарізаними продуктами, запеченими під сирною скоринкою мало кого залишать байдужим.

Шеф-кухарі ресторанів створили безліч варіацій цього популярного страви. Існують жульєни в птахом, субпродуктами, м’ясом, овочами і морепродуктами. Рецепти з грибами і сиром цілком доступні для середньостатистичного бюджету та компоненти для них можна купити в будь-який час року.

Зазвичай у страві використовують тепличні гриби начебто печериць або глив. Рідше в складі зустрічаються китайські натяк (продаються як опеньки) або шиітаке. Лісові гриби для гарячої закуски вибирають з щільною текстурою (білі, польські боровики, лисички, осінні опеньки). Вони добре піддаються тонкої шатківниці і зберігають свою форму при тепловій обробці.

Час приготування жульєна рідко перевищує 10-15 хвилин, тому майже всі його компоненти закладаються в форми в готовому вигляді. Продукти відварюють, запікають, обсмажують або злегка пасерують в маслі. Гриби повинні бути приготовані повністю. В іншому ж технологія створення закуски з грибами і сиром ідентична іншим рецептами жульєнів.

Жульєн з печерицями, сиром і шинкою

Поширене поєднання продуктів під розкішною сирної шапкою.

Список інгредієнтів:

  • Шинка натуральна – 100 р.
  • Печериці свіжі – 300 р.
  • Часник – 1-2 шт.
  • Петрушка свіжа – 2 — 3 гілочки.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Масло вершкове – 40 р.
  • Сир – 250 р.
  • Вершки – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л. без гірки.
  • Спеції будь-які.
  • Сіль.
  • Перець.

Спосіб приготування:

  • Нашаткувати гриби і шинку соломкою однакового розміру.
  • Печериці обсмажити до готовності на вершковому маслі. Через 5 хвилин після початку процесу смаження покласти до грибами 1-2 зубчики товченого часнику. Перед самим кінцем всипати рубаною петрушки і додати спецій.
  • На окремій сковороді з парою крапель олії обсмажити соломку шинки.
  • Вибрати шинку шумівкою, а в сковороду всипати пшеничного борошна. Енергійно помішуючи довести її до ледь помітного кремового кольору і залити вершками.
  • Збити віночком, щоб не допустити утворення борошняних грудочок. Соус злегка присолити (т. к. в рецепті ще буде солоний сир) і поперчити за смаком.
  • Натерти сир на великому профілі.
  • У порційні кокотниці викласти гриби, потім невеликий шар тертого сиру і шар шинки. Залити форми білим соусом і присипати зверху сиром.
  • Запекти при 200 градусах за 10 або 15 хвилин.
  • Подавати гарячим.
  • Дивіться також:  Бефстроганов з грибами

    Жульєн з солоними грибами і відварною картоплею

    Рецепт «каші з сокири» чи як, не виходячи з будинку, приготувати з заготовок на зиму апетитну закуску.

    Список інгредієнтів:

    • Гриби солоні – 300 р.
    • Огірок бочкової – 1-2 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
    • Картопля – 1 шт.
    • Сир – 250 р.
    • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
    • Сметана – 100 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Вода – 100 мл
    • Кріп сушений – 1 ч. л.
    • Масло рослинне – 30 мл

    Список інгредієнтів:

  • Промити гриби від розсолу і тонко нашаткувати. Відварити до напівготовності картоплю, очистити від шкірки огірки.
  • Картоплю і солоний огірок нарізати на рівні за розміром брусочки.
  • Нашаткувати соломкою ріпчасту цибулю. Натерти сир.
  • На сковороді швидко обсмажити цибулю і вибрати його шумівкою, щоб не збирати посуду жир. У маслі обсмажити солоні гриби й огірки.
  • Також вибрати начинку шумівкою і масло з соками всипати 1-2 ложки борошна без гірки. Обсмажити, залити водою і ретельно розмішати. Всипати сіль і спеції, сушений кріп. Покласти сметану. Тушкувати на повільному вогні до легкого загустіння.
  • На дно форми викласти шматочки наполовину готового картоплі, зверху розмістити гриби і огірки, смажену цибулю. Залити пряним соусом і зробити сирну шапку.
  • Запікати 20 хвилин (до готовності картоплі), подавати гарячим.
  • Жульєн з шиітаке і бринзою

    Незвичайне поєднання міцних деревних грибів і ніжною солоної бринзи. Солити страву за необхідності, так як сир дає більшу частину потрібного смаку.

    Список інгредієнтів:

    • Шиітаке свіжі – 400 р.
    • Сир бринза – 200 р.
    • Будь-який твердий сир – 200 р.
    • Вершки – 200 мл
    • Помідор щільний – 1-2 шт.
    • Борошно – 1 ст. л.
    • Петрушка сушена – 0,5 ч. л.
    • Мускатний горіх за смаком.
    • Морква по-корейськи – 100-150 р.
    • Часник – 1-2 шт.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Масло вершкове – 80 р.
    Дивіться також:  Стейк з форелі

    Спосіб приготування:

  • Бланшувати щільні помідори окропом і обережно зняти шкірку. Нарізати напівкружечками і обсмажити у вершковому маслі не доводячи до повної м’якості.
  • Окремо обсмажити тонко нарізані шиітаке. Посолити за смаком.
  • У «грибному» маслі пасерувати ложку борошна і залити її склянкою нежирних вершків. Тримати на вогні до загусання. Приправити мускатним горіхом, сушеної петрушкою і перцем. Злегка присолити.
  • Бринзу нарізати на невеликі кубики. Морква промити від розсолу і, якщо потрібно, порізати трохи дрібніше.
  • Змішати смажені гриби, маринований морква, бринзу і товчений часник.
  • Розкласти по кокотницях. Зверху розмістити 1-2 шматочки обсмаженого томатів.
  • Залити пряним соусом і добре присипати тертим сиром.
  • Запікати при 200 градусах. Час приготування від 10 до 15 хвилин.
  • Подавати гарячим.